Хиляди хора дойдоха да видят парада за Деня на мъртвите

...
Хиляди хора дойдоха да видят парада за Деня на мъртвите
Коментари Харесай

Скелетни маршируващи оркестри и танцьорки в пеперудени поли се присъединяват към парада в Мексико Сити за Деня на мъртвите

Хиляди хора пристигнаха да видят парада за Деня на мъртвите в Мексико Сити От LISSETTE ROMERO Associated Press, 4 ноември 2023 година, 21:32

МЕКСИКО СИТИ -- Хиляди хора пристигнаха в събота, с цел да гледат парада на Деня на мъртвите в Мексико Сити като костюмирани танцьори, барабанисти и плувки направиха празничен завой надолу по бул. Paseo de la Reforma чак до историческия колониален централен площад.

Имаше маршируващи оркестри, маскирани като скелети и танцьори с рисувани черепи, изпълняващи се в локални костюми. Миризмата на обичаен лепкав копалов тамян надвисна тежко над парада.

Група от скелетни барабани извираше темп в жанр самба, до момента в който танцьори на няколко блока отдалече се въртяха с дълги поли с багра да наподобяват на крилете на пеперудите монарх, които обичайно се връщат да прекарат зимата в Мексико към времето на Деня на мъртвите.

В знак на обществената смяна имаше контингент от мил реализатори, костюмирани като „ Катрини “, дами с скелети, облечени в разгара на модата от 1870 година

Празникът стартира на 31 октомври в памет на починалите при произшествия. Продължава на 1 ноември, с цел да си напомни тези, които са умряли в детството, а по-късно на 2 ноември се честват тези, които са умряли като възрастни.

Градът също по този начин отбелязва Деня на Мъртъв с голям олтар и държи върволица от цветни, фантастични статуи, известни като „ alebrijes “. по-голямата част от Мексико, макар че в южния щат Оахака празненствата „ muerteadas “ включват сходна празнична атмосфера.

Парадът в Деня на мъртвите в холивудски жанр е общопризнат през 2016 от Мексико Сити, с цел да имитира церемониал, фиктивен за сюжета на кино лентата за Джеймс Бонд от 2015 година „ Спектър “. Във кино лентата, чиито начални подиуми са снимани в Мексико Сити, Бонд преследва изверг през тълпи от празнуващи в церемониал от хора в костюми на скелети и плувки.

Веднъж Холивуд измисли спектакъла, с цел да отвори кино лентата, и откакто милиони гледаха кино лентата, Мексико измисли собствен личен празник, който да го съчетае.

Жителят на Мексико Сити Росио Моран оказа се, с цел да види парада с грим с череп. Моран, който ръководи компания, която мери рейтинги, не беше обезпокоен от смесването на остарялото и новото.

„ Това стана съвременно с кино лентата за Джеймс Бонд и мисля, че е добре, тъй като носи икономическа интензивност в града ", сподели Моран. „ Харесва ми. Харесвам напредъка, харесва ми, че туристите идват да видят това. " < /p>

„ Мисля, че Денят на мъртвите постоянно е съществувал “, добави Моран. „ Сега те употребяват маркетинг, пресъздават го, вършат го по този начин, че целият свят да може да го види. “

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР