Хиляди домакинства все още нямат ток, съобщи БНР във вторник.

...
Хиляди домакинства все още нямат ток, съобщи БНР във вторник.
Коментари Харесай

Хиляди домакинства са без ток. Авариите може да се намалят с рязане на дървета, смята енергийният министър

Хиляди семейства към момента нямат ток, заяви БНР във вторник. Министърът на енергетиката Румен Радев сподели, че дърветата са огромният проблем пред екипите на електроразпределителните сдружения и с цел да се предотварят сходни повреди, е нужно те да получат пълномощия да режат клони или напълно да отстраняват дървета.

Новината идва след в страната в неделя. Тогава в резултат на повреди доста обитаеми места останаха без ток и вода, имаше паднали дървета и непроходими пътища.

Във вторник десетки общини в страната, в това число цялата Разградска област, остават в бедствено състояние. Общо 55 учебни заведения в страната са отменили образователните занятия, в това число поради липса на електричество, а в други 17 е въведено отдалечено образование. Учебните заведения са изброени на на Министерството на образованието.

По думите на министъра на енергетиката Румен Радев падналият влажен и изобилен снеговалеж, съпроводен с вятър, са довели до счупването на доста клони, които са паднали върху електропреносната мрежа.

" Не споделям, че би трябвало да изсечем поголовно дървета, само че би трябвало да ни се подсигурява най-малко достъп до компрометираните дървета. На нас не ни се позволява даже да режем клони ", сподели Радев пред Нова телевизия.

По информация на БНР към 23 часа в понеделник 75 обитаеми места са били без ток. Най-много села без електрозахранване има в област Силистра - 22 и в Шумен - 21. Тежка е обстановката и в Ловеч, Плевен, Монтана и Враца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР