Хиляди британски машинисти ще вземат участие в стачни действия в

...
Хиляди британски машинисти ще вземат участие в стачни действия в
Коментари Харесай

Машинистите във Великобритания планират стачка

Хиляди английски машинисти ще вземат присъединяване в протестни дейности при започване на септември, като част от продължаващия към този момент повече от година трудов спор сред тях и железопътните компании. Това заяви Синдикатът на машинистите във Англия АСЛЕФ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Работници в разнообразни браншове в Обединеното кралство започнаха протестни дейности през последната година, защото повишението на заплатите не съумя да отговори на високата инфлация и на рецесията с разноските за живот.

Профсъюзната организация на английските машинисти съобщи, че 13 000 машинисти, наети от 16 влакови компании, ще изоставен работните си места на 1 септември и ще поставят ексклузивен труд на идващия ден.

„ Не желаеме да подхващаме това деяние, само че железопътните компании и държавното управление, което стои зад тях, ни принудиха, тъй като отхвърлят да седнат и да приказват с нас “, уточни в изказване генералният секретар на АСЛЕФ Мик Уилън.

Машинистите са стачкували общо в продължение на 11 дни от предишния юли до момента.

Железопътните компании са подготвени да предложат на машинистите си междинната базова заплата за 4-дневна седмица, без включително да влиза изключителния труд, от близо 65 000 лири (82 609 долара) на година, по отношение на сегашните към 60 000 лири.

Последното предложение за 8-процентово нарастване на заплатите в границите на две години беше отхвърлено от АСЛЕФ през април, като синдикатът го дефинира като неуместно. Според синдиката множеството машинисти не са получавали нарастване на възнагражденията от четири години.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР