Хиляда и двеста розови балона бяха пуснати в небето над

...
Хиляда и двеста розови балона бяха пуснати в небето над
Коментари Харесай

1200 розови балона полетяха над НДК в памет на жертвите на рака на гърдата

Хиляда и двеста розови балона бяха пуснати в небето над Националния замък на културата (НДК) в памет на дамите, изгубили борбата с рака на гърдата. Инициативата е проведена от Първа профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване " Света София " с поддръжката на Столичната община. Кампанията е по случай Световния месец за битка с рака на гърдата и е отдадена на предварителната защита и профилактиката на болестта, което, подчертаха през днешния ден експертите, е едно от най-разпространените измежду дамите.
Още по темата
Много е значимо да се приказва за това заболяване, значими са и профилактичните прегледи, съобщи шефът на болница " Света София " доктор Гергана Коларова.

Тази акция има за цел да приказваме за това. Това заболяване е лечимо тогава, когато е диагностицирано оптимално рано, акцентира тя. И напомни, че през 2021 година Световната здравна организация е оповестила рака на млечната жлеза като едно от най-честите злокачествени болести. По думите й броят на новодиагностицираните пораства.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пожела по-малко болни и по-малко изгубили борбата с заболяването.

Чувствам за собствен дълг да прикани всички дами да се преглеждат в точния момент, сподели тя. Аз самата съм ослепителен образец за това. Тези прегледи би трябвало да бъдат периодически, показа също тя.

Фандъкова напомни, че от 2015 година Столичната община организира специфична стратегия за проведен скрийнинг на рака на млечната жлеза.

Мамологът доктор Младен Младенов също сподели, че ранното лекуване е по-ефективно.

Своят персонален образец показа Антонина Топалова от фондация " Една от осем ". Тя сподели, че болестта й е намерено преди 17 години и прикани всички да посещават постоянно мамолог и да не се опасяват, в случай че получат диагноза, а да се борят. Топалова сподели, че у нас има положителни лекари-специалисти, както и лекарства за битката с рака на гърдата.

След стартирането на балоните, които са от биоразградим материал, всички, присъединили се в самодейността през днешния ден, си направиха обща фотография.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР