Хидротерапията е използването на вода при общи и местни процедури,

...
Хидротерапията е използването на вода при общи и местни процедури,
Коментари Харесай

3 вида домашни водни процедури снемат болката при артрит

Хидротерапията е потреблението на вода при общи и локални процедури, провеждани с лечебна и превантивна цел. Терапевтичният резултат се дължи на температурните, механичните и химичните въздействия на водата и зависи от употребяваната техника и способи на осъществяване.

Водните процедури не се предлагат при преохлаждане и отмалялост. В този случай би трябвало да се стоплите и да си починете.

Степента на топлинното влияние на водата зависи от нейната температура му. По този индикатор разграничават студени процедури (под 20 ° С), прохладни (20-33 ° С), неутрални (34-36 ° С) и горещи (над 40 ° С).

Използването на водни процедури би трябвало да бъде строго самостоятелно, т.е. да се обуславя от главното заболяване на пациента, както и от съпътстващи болести. Водната процедура би трябвало да се прави бързо, също по този начин е належащо да имате уместно облекло, поучава health info.

Немощните и възрастните пациенти е по-добре да се лимитират до топла баня и душ.

При артрит, водните процедурите да бъдат координирани и разисквани с лекуващия доктор!

Рецепта 1

Студен компрес: натопете забрадка в студена вода и я изстискайте. Наложете я върху болната става. Продължителността на процедурата е 15-20 минути.

Рецепта 2

Горещ компрес: накиснете забрадка в гореща вода и я изстискайте. Наложете върху болната става. Продължителността на процедурата е 15-20 минути.

Рецепта 3

Баня с британска сол: прибавете 2 шепи британска сол към ваната с топла вода, дълготрайност на процедурата 15-20 минути. Такива бани са противопоказани за възрастни хора или страдащи от хипертония. /Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР