Хич не се чудете, а за здравето на бъбреците си

...
Хич не се чудете, а за здравето на бъбреците си
Коментари Харесай

Лечебен чай от царевична свила при бъбречни проблеми

Хич не се чудете, а за здравето на бъбреците си пийте лековит чай от царевична свила

Необходими Продукти

● царевична свила - 1 шепа изсушена /около 30 г/
● вода - 1 л

Начин на подготвяне

Чаят от царевична свила оказва помощ при болести на бъбреците и пикочните пътища, при инфектиране на пикочния мехур (цистит), при нощно напикаване, ускорява кръвта, усъвършенства кръвообращението и функционалността на черния дроб.

За да бъде лечебна, царевичната свила би трябвало да се отреже преди опрашването. Тя се суши на сянка при умерена температура.

Царевичната свила се събира, когато царевицата е млада (млечна). Зряла, суха и тъмна царевична свила е изцяло безполезна и няма никакви лечебни свойства.

Една шепа добре изсушена царевична свила се залива с литър гореща (но не вряла) вода, похлупва се и се оставя за 30 минути и се прецежда.

Приема се по една чаена чаша топъл и неподсладен чай на всеки 2-3 часа. Ако усетът на чая не ви харесва, можете го да подобрите посредством прибавяне на сок от лимон.

Ако имате по-силно изразени недоволства, чаят може да се пие в по-големи количества, да вземем за пример когато ожаднеете вместо вода.

Имайте поради, че след 24 часов банкет на този чай може няколко пъти да се усили количеството на отделената урина без нездравословни последствия, което е изключително значимо при болести, където натрупването на течности работи неподходящо на целия организъм.

Не се предлага приемът на чая при бременност и кърмене.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР