Херцогът на Йорк, Андрю, вторият син на британската кралица Елизабет

...
Херцогът на Йорк, Андрю, вторият син на британската кралица Елизабет
Коментари Харесай

Принц Андрю бе лишен от почетни титли заради обвинения в изнасилване

Херцогът на Йорк, Андрю, вторият наследник на английската кралица Елизабет II, беше заставен да се откаже от попечителството си над редица публични организации на фона на обвиняванията против него за обезчестяване в Съединените щати. Както Бъкингамският замък заяви в четвъртък, принцът загуби и почетните си военни звания. Андрю към този момент няма да бъде именуван "Негово Височество ", оповестява ТАСС.
Снимка: списък
 
„ С утвърждението и единодушието на кралицата, военната регистрация и кралският патронаж на херцога на Йорк са върнати на кралицата “, се споделя в изказването. Източници на "Ройтерс " прибавиха, че в светлината на абсурда принц Андрю към този момент няма да бъде именуван "Негово Височество ". Освен това публичните му отговорности като член на кралското семейство ще бъдат преразпределени сред други представители на ръководещата династия Уиндзор.

Принц Андрю беше патрон или член на към 100 благотворителни организации и общности, като голф и яхт клубове, просветителни и медицински институции. От през днешния ден херцогът на Йорк е лишен от почетния си комодор на Кралските военновъздушни сили, почетен пълководец на Кралския ирландски полк, почетен пълководец на образователните центрове по пукотевица, почетен командор на военновъздушните сили на флота, кралски пълководец на Хайлендския полк, заместник-почетен пълководец на Кралския улански полк и кралски полковник на Кралския полк на Шотландия.
 
В сряда Южният окръжен съд в Ню Йорк отхвърли да отхвърли гражданско дело, заведено против принц Андрю. Американката Вирджиния Джуфре (преди брака си - Робъртс) упреква херцога на Йорк, че е имал сексуален контакт с нея няколко пъти срещу волята ѝ, когато е била на 17 години. В същото време против принца няма наказателно дело.

Джуфре твърди, че е била една от жертвите на американския финансист Джефри Епщайн, който я е събрал със сина на Елизабет II. Тя насочи първите си обществени обвинявания против херцога на Йорк още през 2014 година По думите ѝ, принцът е имал полова връзка с нея три пъти срещу волята ѝ през 2001 година Твърди се, че един от тези епизоди се е случил в Лондон, където Епщайн, който е другар с принц Андрю, я е завел с частен аероплан. Джуфре желае обезщетение от принца за нанесените физически и морални вреди.

Самият херцог на Йорк изрично отхвърля обвиняванията за полова връзка със 17-годишно момиче. Според принца той в никакъв случай не се е срещал с Джуфре, а фотографията, на която са снимани дружно в компанията на английската другарка на Епщайн Гилейн Максуел, е подправена. "Херцогът на Йорк няма да извършва публични отговорности. Той ще се пази по този въпрос като частно лице ", се споделя в изказване на Бъкингамския замък.
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР