Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха в петък на Бахамските

...
Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха в петък на Бахамските
Коментари Харесай

Принц Уилям и Кейт на Бахамските острови: Изглежда донесохме времето със себе си

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж дойдоха в петък на Бахамските острови.

В първия си ден там принц Уилям и брачната половинка му Кейт постиха локално учебно заведение на фона на изливащия се пороен дъжд.

"Изглежда донесохме времето със себе си ", пошегува се Уилям, представен от списание.

По-късно двойката участва на банкет, извършен от генерал-губернатора на Бахамските острови. Двамата споделиха фрагменти от събитието в формалните си профили в обществените мрежи.

Британският принц Уилям и брачната половинка му Кейт са на едноседмична карибска обиколка ,

помрачена от локален митинг още преди започването си, на фона на все по-силно вглеждане в колониалните връзки на английската империя с района, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пристигането на херцога и херцогинята на Кеймбридж съответствува с празненствата по случай навършването на 70 години

от възкачването на кралица Елизабет Втора на трона. Обиколката се реализира близо 4 месеца откакто Барбадос гласоподава да стане република, късайки връзките си с монархията, само че остана част от ръководената от Англия Общност на нациите.

Внукът на кралица Елизабет и брачната половинка му прекараха първите три дни от обиколката в Белиз ,

който преди се наричаше Британски Хондурас. Но планувано за първия ден събитие беше анулирано, откакто няколко десетки селяни участваха в митинг.

Жители на Индиан крийк – село на коренното население квас в Южен Белиз, споделиха за Ройтерс, че са смутени, че хеликоптерът на височайшите особи е получил позволение да кацне на локално игрище за футбол без да е имало предварителни съвещания. Селото води спор с компания, подкрепяна от кралското семейство във Англия и това подклажда неодобрение по отношение на споразумяване на разногласия за земи, което коренни групи не престават да оспорват.

След Белиз херцогът и херцогинята бяха в Ямайка ,

където също бяха посрещнати от митинги против монархията. Сега двойката завършва обиколката си на Бахамските острови.

Бивш прессекретар на кралицата сподели, че обиколката е посещаване на благосклонност, целящо да увеличи най-малко краткотрайно известността на кралското семейство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР