Херта нанесе първо поражение на Байерн за сезонаОтборът на Херта

...
Херта нанесе първо поражение на Байерн за сезонаОтборът на Херта
Коментари Харесай

Херта нанесе първо поражение на Байерн за сезона

Херта нанесе първо проваляне на Байерн за сезона
Отборът на Херта Берлин победи с 2:0 вкъщи Байерн Мюнхен на,,Олимпиащадион “ и по този метод им нанесе първа загуба през акцията в Бундеслигата. Домакините се изравниха на върха във краткотрайното класиране с първенците, а през днешния ден при триумф на Борусия Дортмунд или Вердер Бремен в шампионата ще има нов водач. За баварците това бе втора поредна неверна стъпка, откакто в предишния кръг те приключиха наедно като домакини с отбора на Аугсбург.

Възпитаниците на Нико Ковач започнаха по-добре срещата и нападнаха по-често вратата на противника, като удар с глава на Жером Боатенг от ъглов удар мина покрай задачата. Малко по-късно голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски също стреля с глава, само че не съумя да означи. Гостите се поувлякоха в нахлуване и бяха осъдени в 23-та минута. Центриране към Ведад Ибишевич бе отиграно с глава от офанзивния футболист, само че Мануел Нойер се оправи със обстановката. Топката обаче попадна в Саломон Калу, който бе фаулиран от Боатенг в наказателното поле и за съдията Марко Фриц не остана друго с изключение на да отсъди дузпа. Зад топката застана босненският нападател Ибишевич, който осъществя без съмнения за 1:0. В 38-та минута Ариен Робен получи отлична опция да изравни, само че не можа да оползотвори остро подаване на Давид Алаба. В края на първата част изоставането на мюнхенци стана още по-голямо. Пас на Валентино Лазаро отляво откри Ондрей Дуда, който отблизо разстояние повиши на 2:0.

През втората част първенците пробваха да се върна в мача, само че безрезултатно. Херта се прибра в отбрана и чакаше неточности на противника, с цел да провежда контраатаки. До края Байерн не съумя да се завърне в срещата и за втори пореден път не съумя да вземе трите точки в шампионата. Това бе и първа победа за Херта над баварците от 9 години насам. Днес краткотрайното класиране при триумф могат да оглавят тимовете на Вердер Бремен или Борусия Дортмунд.,,Бременските музиканти “ гостуват на Щутгарт, до момента в който,,жълто-черните “ се изправят против Байер Леверкузен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР