Херта (Берлин) потвърди две сделки днес - една входяща, и

...
Херта (Берлин) потвърди две сделки днес - една входяща, и
Коментари Харесай

Потвърдено: Херта мина 100 млн. евро за трансфери

Херта (Берлин) удостовери две покупко-продажби през днешния ден - една входяща, и една изходяща. “Старата дама” се укрепва с Матеус Куня от Република България (Лайпциг), а в това време се разделя с Дейви Зелке, който се завръща във Вердер (Бремен). За бразилеца Куня столичани ще платят 15-20 млн. евро, a Зелке отива в Бремен чартърен с уговорка за наложително откупуване през лятото.

Samba style inbound!

Welcome to Hertha BSC, Matheus #Cunha!#hahohe pic.twitter.com/e0DN1kgocb
— Hertha Berlin (@HerthaBSC_EN) January 31, 2020
За Херта това е трети нов футболист в границите на последните дни. Тимът на Юрген Клинсман към този момент взе Люка Тусар от Лион и Кшищоф Пьонтек от Милан за общо 52 млн. евро. Малко преди този момент клубът заплати и 11 млн. евро на Щутгарт за Сантиаго Аскасибар. През лятото Херта даде и 20 млн. евро за Доди Лукебакио - рекорден трансфер за клуба все още, с което към този момент надвиши 100 млн. евро за нови, включвайки и сумите за други играчи.

20-годишният Куня играе като крило и има сезон и половина зад тила си в Бундеслигата. Представянето му в шампионата не е толкоз впечатляващо, само че за сметка на това той прикова вниманието към себе си през предходната година, когато вкра 6 гола в 12 мача за Лайпциг в евротурнирите.

Фланговият футболист е младеж на Коритиба, а в Европа се появи на картата в швейцарския Сион, където се разписа 10 пъти в 33 мача през сезон 2017/2018. Веднага по-късно богаташите от Лайпциг заплатиха към 15 милиона за него.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР