Хенри Кисинджър, един от най-влиятелните и противоречиви дипломати на 20-ти

...
Хенри Кисинджър, един от най-влиятелните и противоречиви дипломати на 20-ти
Коментари Харесай

Хенри Кисинджър, противоречив държавник, който повлия на външната политика на САЩ в продължение на десетилетия, почина

Хенри Кисинджър, един от най-влиятелните и спорни дипломати на 20-ти век, умря в сряда на 100-годишна възраст, оповестиха от неговата компания.

Кисинджър, който беше държавен секретар и консултант по националната сигурност при президентите Ричард Никсън и Джералд Форд, остана изтъкнат глас по въпросите на външната политика дълго откакто напусна държавното управление през 1977 г. 

" Работя към 15 часа дневно “, сподели той пред CBS News седмици преди да навърши 100 години, като сподели с убеденост, че международни водачи като китайския Си Дзинпин или съветския Владимир Путин евентуално ще одобряват позвъняванията му.

Кисинджър: Биография " от Уолтър Айзъксън. След като приключва, той се записва в Градския лицей на Ню Йорк и възнамерява да стане счетоводител. Но е свикан в армията на Съединени американски щати малко след 19-ия си рожден ден. 

Кисинджър, който стана натурализиран жител на Съединени американски щати през 1943 година, се завърна в родината си като немски преводач в американската войска. Той също арестува членове на Гестап...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР