Хемингуей е казал, че всичко, което се намира далече от

...
Хемингуей е казал, че всичко, което се намира далече от
Коментари Харесай

Купа Америка - Трофеят за майсторите на ветроходството

 Хемингуей е споделил, че всичко, което се намира надалеч от вода, е провинция. Неговите думи засягат съответно корабоплаването и обстоятелството, че дълго време човечеството употребява водния превоз, с цел да развива търговия, да покорява нови континенти и да води борби. Днес притежателите на яхти влизат в една особена категория на щастливците. Технологията в тази посока освен се разви, само че не би трябвало да забравяме, че значително международната търговия зависи точно от корабите. Можем ли обаче да приказваме за спорт? Със сигурност, все по-често следим надпревари с лодки, слагане на върхове по вода и още доста други. Една изключително специфична категория спорт е точно ветроходоството.

В него някои от най-опитните моряци премерват сили, употребявайки особено създадени лодки, които не употребяват нищо друго, с изключение на силата напразно и морското течение. Не звучи изключително вълнуващо, само че дано обърнем внимание на обстоятелствата. Това е безценен спорт, в действителност доста безценен, въпреки и да си мислим, че не е толкоз мъчно да се направи спортна лодка. В сегашния формат America`s Cup ще видим, че таксата за присъединяване е към 2 милиона на тим. Точно затова ще видим, че състезателите са едвам четири тима.

Това обаче не е всичко, съгласно направените пресмятане, когато през 2013 година милиардерът Лари Елисън се включва в това съревнование, той харчи към 200 милиона $, с цел да сътвори спортния кораб, както и да наеме моряци, с които да завоюва надпреварата. Защо дадена лодка е толкоз скъпа? На първо място ще видим, че откакто се движи единствено и само с естествени сили, тя би трябвало да е задоволително лека, затова се употребяват детайли като въглерод и алуминий. Океанът не е най-дружелюбното място, затова ще видим и съществуването на задоволително забавни и приятни провокации, които се прокрадват към него. Веднъж щом се обезпечи здравината, идва и другата значима част - формата. През годините се наемат редица експерти, които да основат аеродинамично тяло, което да се движи по върха на морската повърхнина, без да се забавя.

Най-често формата би трябвало да бъде като острието на бръснач, което да прорязва и в същото време да не дълбае във водата. Точно тези дребни елементи притеглят вниманието на редица букмейкъри. Благородният спорт притегля хора с доста дълбоки джобове и доста от тях желаят да предлагат тим за победа. Препоръчваме да обърнете внимание и да разберете, където се оферират доста положителни пазари за корабоплаване. Напомняме, че Англия към момента не е успяла  да вземе купата, въпреки и да се състезава ревниво, дали това ще е тяхната година, следва да разберем през идващите надпревари. Съединени американски щати е печелила към 28 пъти, следвана от трикратния първенец Нова Зеландия и Швейцария - 2 трофеи, Австралия има единствено една победа.

За да има интерес, всеки победител избира идната локация, където да се организира надпреварата. Така единствено един тим може да има преимущество, само че предвид на самото съревнование, индивидът в никакъв случай не може да победи океаните. Също по този начин ще прибавим, че успеха подсигурява и избора на лодки, както и формата на самото съревнование. Това изяснява и за какво всички са подготвени да се състезават до последно. Ако желаете да се насладите на един милиардерски спорт и да гледате група хора на лодка за 200 милиона $ да препускат по водната повърхнина, това е най-хубавото препоръчани. В случай, че имате и добра прогноза, не пропускайте опцията да я инкасирате като облага.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР