Хелоуин е древен келтски празник, подобен едновременно на Нова година

...
Хелоуин е древен келтски празник, подобен едновременно на Нова година
Коментари Харесай

Ужасяващи истории от Хелоуин, които са истина

Хелоуин е античен келтски празник, сходен по едно и също време на Нова година и на Кукеровден в България.

От една страна келтите вярвали, че в тази нощ свършва остарялата и стартира новата година. От друга за тях това било мистично време, в което духовете на мъртвите се прибирали назад на земята и търсели в кого да се вселят.

ВИЖТЕ УЖАСЯВАЩИ ИСТОРИИ ОТ ХЕЛОУИН, КОИТО СА ИСТИНА В ГАЛЕРИЯТА

Ето за какво античните келти се преобличали в страшни костюми и се събирали към огромни огньове във въпросната нощ, тъй че да прогонят злите сили.

Защо румънците са захласнати от чесъна

Това са едни от най-страшните фотоси в интернет

Безумни и злокобни празници (видео)

През XX век остатъците от тази традиция били мощно комерсиализирани в Съединени американски щати и се трансформирали в настоящия Хелоуин с маски, костюми, празненства и сладки лакомства. Но въпреки всичко в основата на празника остава страхът от злите сили. Ето няколко ужасяващи истории от Хелоуин, които в действителност са се случили.

Една от най-страшните от тях се развива в долината Напа в Калифорния през 2004 година

Съквартирантките Адриан Инсогна, Лесли Ан Мазара и Лорън Меанза прекарали вечерта като обикаляли маскирани и се забавлявали.

След като си легнали, към 2 часа след среднощ Лорън се събудила от ужасяващи писъци от прилежащата стая. Уплашена тя избягала на открито. Но писъците траяли. Тя влезнала назад в къщата и намерила двете си приятелки намушкани. Лорън незабавно се обадила на незабавна помощ. И двете намушкани девойки по-късно умрели от раните си.

Убиецът бил най-хубавият другар на Адриан, Ерик Копл, който направил убийствата, тъй като ревнувал от другарството сред Адриан и Лесли.

Вижте другите ужасяващи истории от Хелоуин, които са истина в галерията и видеото.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР