„Hello, this is your captain speaking. Welcome aboard” (Здравейте, говори

...
„Hello, this is your captain speaking. Welcome aboard” (Здравейте, говори
Коментари Харесай

Командир Надежда Доганова: нежното сърце в един брутално мъжки свят


Hello, this is your captain speaking. Welcome aboard” (Здравейте, приказва вашият капитан. Добри пристигнали на борда – б.ред. ).

Няма човек, който е летял със аероплан и на който тези две фрази да не са се залепили в съзнанието като пощенска марка върху плик. Колко пъти сте чували това изречение? Десетки? Може би стотици? Чудесно! А в какъв брой от тях сте ги чули, изречени от жена?

Снимка: Ладислав Цветков


За пилотния епизод на новата ни цифрова графа „ Жените на България “, чийто дом ще бъде нашия уебсайт , избрахме точно нея!

ТЯ! С основни букви!

Точно този прелестен женски глас, който може би ви е приветствал на борда на пътнически аероплан – модел Embraer 190 на някой от многочислените полети на „ България Еър “. Харесахме си я още, когато „ Жените на България “ бяха просто една хубава концепция с доста въпросителни. И не се отказахме от нея досега, в който тя капитулира и се съгласи да бъде нашия толкоз специфичен, първи посетител!

Снимка: Ладислав Цветков


Дами и господа, представяме на вашето внимание пълководец Надежда Доганова! В цялата й хубост, харизма, успокоение и деликатност , които излъчва от първата до последната секунда на срещата си с нашия екип! Зад гърба на тази смела, само че съхранила своята тактичност дама стоят стотици полети, в които тя е кръстосвала света, без даже да подозирате.

Снимка: Ладислав Цветков


Уникалната ни поредност „ Жените на България “ не би могла да стартира по по-неповторим метод от този – очи в очи с пълководец Доганова – едно нежно сърце в един брутално мъжки свят. Само да не си помислите, че това я тормози и че е избрала специалността, в която сме привикнали да виждаме мъже, с цел да преследва несбъднати фантазии, или с цел да потвърждава нещо, на някого. Нищо сходно!

Зад гърба на пълководец Надежда Доганова стоят 13 години стаж във въздуха, управлявайки обичаната й бяла птица на име Embraer 190 като част от задружното семейство на българската самолетна компания „ България Еър “. Там, във въздуха, няма място за страсти. Тя просто лети и си прави отговорно работата.

Снимка: Ладислав Цветков


Сега може би ще ви шокираме, само че тази нежна на външен тип жена, която наподобява толкоз респектиращо със служебната си униформа, не се възприема на съществено. Нито пък обича да играе функции. Всъщност, има роля, която не играе, а която безпределно обича и която не би сменила за нищо на света: ролята на майка на три деца, на брачна половинка, на жена, която отхвърля да се трансформира в мъжко момиче в нашето консуматорско общество.

Коя е най-прекрасната панорама от горната страна? Кой град й е откраднал душата? Какво я натъжава във все по-студения и лишен от усеща свят на обществени мрежи и съвременни технологии? Каква е ролята на дамата през днешния ден, в 2022 година, в 21 век? За какво си мисли, когато се извиси на хиляди км от земята?

Ние не можем да ви дадем отговори на тези въпроси. Командир Доганова обаче ги дава. Пред репортера ни Станимира Атанасова в едно искрено изявление сред две дами, взето на борда на нейния аероплан. Знаем, че сте нетърпеливи да я видите и да я чуете. И ние също сме!

Снимка: Андрей Рашев


Гледайте пилотния епизод на „ Жените на България “ с присъединяване на водача на „ България Еър “ пълководец Надежда Доганова в сряда (20 април ) в специфичната ни цифрова графа единствено на нашия уебсайт www.btvnovinite.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР