Хеликоптерът Инджинюъти, който се намира на Марс, подобри три свои

...
Хеликоптерът Инджинюъти, който се намира на Марс, подобри три свои
Коментари Харесай

Хеликоптерът „Инджинюъти” подобри три свои рекорда на Марс

Хеликоптерът " Инджинюъти ", който се намира на Марс, усъвършенства три свои върха едновременно, съобщи ТАСС, като цитира известие на НАСА.

Машината съумя да измине 625 метра в регион с пясъчни дюни за 2 минути и 46 секунди със скорост от 5 метра в секунда. Така " Инджинюъти " усъвършенства личните си достижения за изминато разстояние, дълготрайност на полета и скорост на напредване.

" Този полет още веднъж сподели опциите на летателния уред за проучване на Марс - бързо приемане на информация за региони, до които достъпът по различен метод е сложен, " споделиха от Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА, която дава отговор за осъществяването на плана. Мини-хеликоптерът обходи регион с пясъчни дюни, мъчнопроходим за роувърите.

" Инджинюъти " направи цветни фотоси, които изпраща в НАСА.

Мини-хеликоптерът " Инджинюъти ", който тежи 1,8 кг, се издигна за първи път на 3 м над повърхността на Марс на 19 април. Тогава полетът му продължи единствено 39,1 секунди. На 30 април за 118 секунди той измина общо 266 метра - до поставената цел и назад. При полета си на 21 юни мина 160 метра в едната посока за 77,4 секунди. Разработката на " Инджинюъти " коства 80 милиона щатски $, като машината е минала към този момент общо над 1,6 километра.
Мини-хеликоптерът беше доставен на Марс с роувъра " Пърсивиърънс ", който се спусна на повърхността на Червената планета на 18 февруари тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР