Хеликоптер Ми-28 се разби в петък по време на тренировъчен

...
Хеликоптер Ми-28 се разби в петък по време на тренировъчен
Коментари Харесай

Руски хеликоптер падна в Крим, пилотите са загинали

Хеликоптер Ми-28 се разруши в петък по време на подготвителен полет в региона на Джанкой в ​​Крим . Това оповестиха от съветското министерство на защитата, представени от ТАСС.

" На 12 май 2023 година в 15:42 ч. московско време (съвпада с българското) при осъществяване на планов подготвителен полет в региона на Джанкой в Република Крим се разруши хеликоптер Ми-28. Полетът е осъществен без муниции. Няма вреди на земята. И двамата водачи починаха ", споделиха от министерството.

Според ведомството предварителната причина за злополуката е щета на оборудването. На мястото на произшествието е изпратена комисия от основното командване на Въздушно-космическите сили на Русия за изясняване на всички аргументи и условия на случая. Засега не се оповестяват различни версии за случая .

ТАСС заяви, че над западната част на Крим е бил свален и украински дрон , само че не се оповестява за връзка сред двата случая. Няма и информации за потърпевши хора и материлани вреди, нанесени от дрона.

Ми-28Н ( " Изделие 294 ", " Нощен ловджия ", означение на НАТО - Havoc-B, " Хавок-би " ) е съветски ударен хеликоптер. Разработен през 90-те години на предишния век от конструкторите на Московския вертолетен цех " М. Л. Мил " (сега част от холдинга " Руски хеликоптери " ). Това е трансформация на руския ударен хеликоптер Ми-28, основан през 80-те години на предишния век, само че по този начин и не признат на въоръжение.

Припомняме, че военното летище в региона на Джанкой, когато бяха унищожени няколко съветски бойни самолета.
 10 дрона против Крим и Севастопол Обновена
10 дрона против Крим и Севастопол

Чути са гърмежи в града и на други места на полуострова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР