Хелън Мирън, която в новия си филм Голда представя министър-председателката

...
Хелън Мирън, която в новия си филм Голда представя министър-председателката
Коментари Харесай

Хелън Мирън посети Израел за тамошния филмов фестивал

Хелън Мирън, която в новия си филм " Голда " показва министър-председателката Голда Меир по време на израело-арабската война през 1973 година, посети Ерусалим за локалния кино фестивал, оповестяват международните осведомителни организации.

Близкоизточната страна сега е обхваната от рецесия, защото се организират всеобщи демонстрации против проекта на министър-председателя Бенямин Нетаняху за преразглеждане на правосъдната система.

Актрисата съобщи на конференция преди откриването на форума, че е въодушевена от митингите. " Лично аз съм доста разчувствана да видя тези големи демонстрации ", каза тя и добави: " Мисля, че това е основен миг в израелската история ".

Коалиционното държавно управление на Нетаняху, което встъпи в служба през декември, е най-твърдолинейното ултранационалистическо и ултраортодоксално държавно управление в 75-годишната история на Израел.

В продължение на повече от шест месеца стотици хиляди хора излязоха по улиците, негодувайки против препоръчаната промяна на правосъдната система. Съюзниците на Нетаняху настояват, че проектът е нужен, с цел да се лимитират пълномощията на неизбираемата правосъдна власт. Опонентите му декларират, че това е фино скрито присвояване на властта, което ще унищожи нежната система за надзор и баланс в страната.
Снимка: АР/БТА
Мирън опълчва водачеството на Меир - която постоянно сервираше кафе на военните си съветници в своята кухня, до момента в който разискват тактиката, на това на Нетаняху, който има репутацията на дистанциран водач, неконтактен с елементарните израелци.

" Тя имаше голяма власт, само че беше изцяло щастлива да се върти в кухнята, да прави кафе на всички и да бъде баба ", споделя звездата. " Това е доста друго отношение към властта - от мъжкия вид власт на Нетаняху до кухненската власт на Голда Меир ", счита актрисата.

Посещението холивудската знаменинтост идва и в миг, когато държавното управление на Нетаняху се стреми да задълбочи въздействието си върху Западния бряг. Неговото държавно управление утвърди проекти за хиляди жилища в селища на Западния бряг, а напрежението с палестинците се усилва.
Снимка: АР/БТА
" Голда ", който потегля по кината в света на 25 август, е режисиран от Гай Натив, а сценарист е Николас Мартин. Продукцията се концентрира върху управлението на Меир по време на войната в Близкия изток през 1973 година, когато коалиция от арабски страни, водена от Египет и Сирия, стартира нахлуване против Израел на Йом Кипур, най-свещения ден от еврейския календар.

Под управлението на Меир Израел излиза победител от войната, като силите му доближават на 120 км от египетската столица Кайро. Изходът от войната слага основите на спокойно съглашение сред Израел и Египет.

Но Израел претърпява тежки загуби по време на войната, а Меир е подложена на критика за неналичието на подготовка на държавното управление и за отхвърли му да предприеме дейности по разследващи данни, показващи, че нападението е неизбежно, написа Българска телеграфна агенция. Меир подава оставка през идната година, а националната контузия след войната слага началото на развой, който довежда дясната партия " Ликуд ", която понастоящем оглавява Нетаняху, на власт през 1977 година

Мирън, родена във Англия, е носителка на награди " Оскар " и " Еми " за разнообразни функции, измежду които тези на кралица Елизабет Втора в " Кралицата " и София Толстой в " Последната гара ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР