Мерил Стрийп ще бъде почетен гост на церемонията по откриването

...
Мерил Стрийп ще бъде почетен гост на церемонията по откриването
Коментари Харесай

Мерил Стрийп е почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан

Мерил Стрийп ще бъде почетен посетител на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан, който ще се организира след седмица на сцената на Grand Théâtre Lumière във вторник, 14 май.

Известна фигура в американското кино, американската актриса ще даде началото на идното издание, което ще завърши в събота, 25 май, със листата на премиите, даден от ръководителя на журито Грета Гъруиг.

След Жана Моро, Марко Белокио, Катрин Деньов, Жан-Пиер Лео, Джейн Фонда, Агнес Варда, Форест Уитакър или Джоди Фостър, Мерил Стрийп ще получи почетната " Златна палма " на фестивала. 35 години откакто завоюва премията за най-хубава актриса за " Зли ангели ", единствената й поява в Кан досега, Мерил Стрийп ще направи дълго чаканото си завръщане в " Кроазет ".

" За мен е неизмерима чест да получа новината за тази влиятелна премия. Спечелването на премия в Кан за интернационалната общественост на артистите постоянно е представлявало най-високото достижение в изкуството на киното. Да стоиш в сянката на тези, които преди този момент са били почитани, е смиряващо и вълнуващо в идентична степен. Очаквам с неспокойствие да дойда във Франция, с цел да благодаря персонално на всички през май! " съобщи Мерил Стрийп.

" Всички ние имаме нещо в себе си от Мерил Стрийп! " сподели Ирис Кноблох и Тиери Фремо. " Всички ние имаме нещо в себе си от Kramer vs. Kramer, Sophie`s Choice, Out of Africa, The Bridges of Madison County, The Devil Wears Prada и Mamma Mia! Тъй като е обхващала съвсем 50 години кино и е въплъщавала безчет шедьоври, Мерил Стрийп е част от нашето групово въображение, от споделената ни обич към киното. "

Борис Ангелов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР