Хедър Армстронг, която се превръща в знаменитост с блога си

...
Хедър Армстронг, която се превръща в знаменитост с блога си
Коментари Харесай

Майчинството ѝ даде криле. Депресията и алкохолът ги отрязаха

Хедър Армстронг, която се трансформира в звезда с блога си за възходите и паденията в майчинството, връзките, персоналните борби с алкохолизма и депресията -, умря на 47-годишна възраст.

Във вторник вечерта сътрудникът ѝ Пийт Ашдаун заяви, че я е намерил мъртва в дома им в Юта. Всички показания към този момент сочат към самоубийство.

Армстронг е пионер в блоговете, отдадени на майчинството. Често я назовават " кралицата на блогърките майки “, тъй като написа за децата си, любовта и провокациите. В пика на известността си уебсайтът ѝ Dooce получава повече от 8 милиона гости на месец. До 2009 година блогът евентуално е генерирал 40 000 $ месечни доходи от реклама, съгласно оценка, представена от Wall Street Journal.

В същата 2009 година Хедър е посочена в годишния лист на Forbes на 30-те най-влиятелни дами в медиите. Легендарната водеща Опра Уинфри я кани да гостува в предаването ѝ.



През 2012 година Хедър и брачният партньор ѝ Джон Армстронг се развеждат. Преди към 6 години тя стартира да се среща с Пийт Ашдаун, който е някогашен претендент за Сената на Съединени американски щати. Двойката живее дружно с децата на Хедър - 19-годишната Лета и 14-годишната Марло.

До 2023 година Армстронг продължава да бъде дейна в Instagram и Dooce. Директните ѝ непринудени изявления за всичко - от бременността и кърменето през писането на домашните и споделеното пътешестване, постоянно са изпълнени с хули. С повишаването на нейната известност се усилват и нападките от критици, които я упрекват в неприятно родителство.

В една от изявленията си в Dooce Армстронг споделя за победа над алкохолната си взаимозависимост.

„ На 8 октомври 2021 година отпразнувах шест месеца трезвеност сама на пода до леглото си. Чувствах се като че ли съм ранено животно, което желае да бъде оставено да почине “, написа блогърката. „ Нямаше никой в живота ми, който би могъл да разбере какъв брой алегорична беше тази победа за мен, въпреки и да съм цялата в сълзи. В един миг си помислих, че тялото ми ще се разцепи на две. Мъката ме потопи в неспирни талази от болежка. Беше ми мъчно да вдишвам за няколко часа. "

„ Трезвеността не бе някаква тайнственост, която би трябвало да разреша. Бе просто да прегледам всичките си рани и да се науча по какъв начин да пребивавам с тях ", добави Армстронг.

В записките си тя разказва по какъв начин в блога си намира метод да споделя,,мислите си за поп културата с далечни другари ". В рамките на една година аудиторията ѝ набъбва от няколко другари до хиляди непознати по целия свят.



Началото на Dooce

Американката основава Dooce при започване на 2000 година като място за разискване на работа, секс и даже овакантяване на мормонската черква и раздялата с религията. Името на уеб страницата идва от смешка за това по какъв начин не може да изписва думата,,dude " (пич) в чатове, съгласно изданията AP и New York Times.

През 2002 година Хедър Армстронг е уволнена от компанията в Лос Анджелис, в която работи като уеб дизайнер. В записките си тя споделя, че от ден на ден и повече открива, че написа за персоналния си живот и в последна сметка за работа в офиса. Особено „ какъв брой доста желаех да удуша шефа си, който постоянно употребява думи и изречения, които биха засрамили и моряк “. В днешно време на това му се вика криндж и по всичко проличава, че Хедър съществено е кринджвала.

Причината за уволнението ѝ е откритието на компанията, че тя стои зад станалия известен блог и в него дава и прякори на сътрудниците си като,,Онзи, който съумява да каже нещо неуместно всякога, когато си отвори устата ".

Уволнението ѝ разпалва публичен спор за неприкосновеността на персоналния живот - и, естествено, усилва трафика към уеб страницата ѝ.



След като Армстронг забременява и ражда първото си дете, Dooce се трансформира в нещо друго. Младата майка се стреми да бъде оптимално откровена в писането, тя в детайли споделя за гневните прояви на децата си, провокациите пред психологичното здраве, битката ѝ с алкохолизма и следродилната меланхолия.

Американката печели мощно наличие в обществените мрежи и с три книги, в това число записките от 2009 година ``It Sucked and then I Cried: How I Had a Baby, a Breakdown and a Much Needed Margarita ". В тях тя разказва още, че е страдала от хронична меланхолия през целия си живот, която не е била лекувана, до момента в който не е стигнала до университета. Тогава положението ѝ се утежнява, което я кара да се запише за клинично наблюдаване в Невропсихиатричния институт на Университета на Юта. Лечението ѝ включва химически индуцирана кома за по 15 минути в продължение на 10 сесии за неразбираем интервал от време.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР