Хебър (Пазарджик) приема утре вицешампиона на Турция Халкбанк (Анкара) във

...
Хебър (Пазарджик) приема утре вицешампиона на Турция Халкбанк (Анкара) във
Коментари Харесай

Волейболистите на Хебър Пазарджик са готови за домакинството си на Халкбанк в Шампионската лига

Хебър (Пазарджик) приема на следващия ден вицешампиона на Турция Халкбанк (Анкара) във второто си домакинство в група В на най-престижния европейски шампионат - Шампионската лига. Двубоят е от 19:00 ч. в зала " Васил Левски ". 

Българският първенец записа шестата си победа в родното състезание преди броени дни и е оптимално мобилилизиран да завоюва и семейството си в влиятелния европейски шампионат. Хебър се наложи над Черно Море Баск с 3:0 гейма в мач от осмия кръг на шампионата, а за най-полезен състезател бе определен Симон Хирш, който осъществя 18 точки. " Тигрите " ще се борят за първи триумф на собствен терен и пред своя аудитория в европейската конкуренция.

Наскоро разпределителят на Хебър (Пазарджик) Добри Димитров разяснява, че най-важното за тима е играчите да са здрави, с цел да покажат на какво са способни.

" Пожелавам си да продължим присъединяване в Шампионска лига уместно. Да зарадваме почитателите и управлението с победи. Да сме здрави и да почистим в състава актуалните травми. Да покажем на какво е кадърен тима, тъй като доста труд се хвърля, освен от състезатели, само че и от цялото управление и локална общност. Да успем да оберем плодовете от цялото това нещо. Защото Пазарджик го заслужава! ", разяснява Димитров.

Воденият от Танер Атък отбор на Халкбанк е втори в класирането с 3 точки, като има победа и загуба. В първия си мач волейболистите от южната ни съседка отстъпиха на полския Алурон Вирту Варта (Заверче) с 1:3 гейма. Вторият дуел против немския първенец Берлин Рисайклинг Волейс бе игран в зала " Башкент " и бе извоюван с 3:1 от турците.

В турската Лига Халкбанк е водач с 26 точки (9 победи, 1 загуба), като позволи провалянето преди дни - от градския си противник Зираатбанк (Анкара) с родния национал Мартин Атанасов в състава. 

" Искаме да се върнем от България с втора победа и с това преследваме водачество в групата. Хебър е тим на равнище, заслужен за почитание. Не се подвеждайте по краткотрайните позиции в класирането. Вярвам, че ще се подготвим оптимално, съобразявайки се с този факт и ще покажем резултата на терена ", споделят от турския клуб.

 
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР