Хазартният бос Васил Божков и дясната му ръка Георги Попов,

...
Хазартният бос Васил Божков и дясната му ръка Георги Попов,
Коментари Харесай

Анулираха паспорта на хазартния бос Васил Божков /снимка/

Хазартният необут Васил Божков и дясната му ръка Георги Попов, които са търсени от Министерство на вътрешните работи с искане за екстрадиция, са напуснали България със служебни паспорти, издадени им от Министерството на външните работи през лятото на 2019 година, осведоми уеб сайтът „ Бивол”.
Според съобщение от пресцентъра на Министерство на външните работи, служебните паспорти с следващи номера 440210366 (на Божков) и 440210367 (на Георги Попов) са били издадени на 26 август 2019 година „ по отношение на приключването на периода на предходни служебни паспорти”. Не е известно за какво Васил Божков и доближеният му Попов са употребили тази привилегия, недостъпна за простосмъртните българи.
Служебните паспорти на Васил Божков и Георги Попов са били анулирани по искане на Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи на 17 февруари 2020 година, ден преди България да изпрати публично искане до управляващите в ОАЕ за екстрадицията им.
Хазартният необут Васил Божков е с 11 повдигнати обвинявания, Георги Попов също е обвинен като член на незаконната група. И двамата са в Абу Даби и към този момент не разполагат с постоянни документи. От началото на седмицата в ареста е въдворена брачната половинка на Божков – Елена Динева, а през вчерашния ден синът на най-богатия българин Антон бе освободен против парична гаранция от 1 милион лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР