Хайнекен ще продаде бизнеса, който има седем пивоварни и 1800

...
Хайнекен ще продаде бизнеса, който има седем пивоварни и 1800
Коментари Харесай

Хайнекен продаде бизнеса си в Русия на загуба от 300 млн. евро

Хайнекен ще продаде бизнеса, който има седем пивоварни и 1800 чиновници, на съветския производител Arnest Group. Сделката ще докара до загуба от 300 млн. евро, заяви компанията, представена от " Файненшъл Таймс ".
 

Въпреки че редица европейски компании заявиха проекти за продажба или закриване на активността си в Русия след нашествието, някои от тях не бързат да се откажат, като се базират на мащаба на активността или на нуждата да защитят личния състав, който към момента се намира в страната.

Пивоварната компания към този момент изтегли марки като Heineken, Miller и Guinness от съветските лавици, макар че Amstel остана в продажба, с цел да поддържа локалния бизнес, а локалното управление пусна нови артикули.

 

Главният изпълнителен шеф Долф ван ден Бринк сподели следното: " Последните събития демонстрират забележителните провокации, пред които са изправени огромните индустриални компании при излизането им от Русия. Въпреки че това лиши доста повече време, в сравнение с се надявахме, тази договорка обезпечава прехранване на нашите чиновници и ни разрешава да напуснем страната по виновен метод. "

 

Професор Джеф Зоненфелд, който е създател на световен лист на задграничните компании, търгуващи в Русия, насочи рецензии към някои западни групи, които не са напуснали страната, че са нарушили обещанията си.
 

В отговор тази година Хайнекен съобщи, че работи интензивно, с цел да трансферира бизнеса си на покупател при комплицирани условия.
 

Компанията добави, че съветският бизнес е обособен и се финансира независимо, като няма продан на средства сред Хайнекен и локалната активност. Сделката е лишила месеци, с цел да получи утвърждение от регулаторните органи.
 
Като част от договорката Хайнекен съобщи, че ще има тригодишен лиценз за " някои по-малки районни марки, които са нужни за обезпечаване на непрекъснатост на бизнеса и гарантиране на утвърждението на договорката ".
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР