Хайки за трафик на нелегални мигранти пуска МВР в цялата

...
Хайки за трафик на нелегални мигранти пуска МВР в цялата
Коментари Харесай

Хайки за нелегални мигранти на всеки километър

Хайки за трафик на незаконни мигранти пуска Министерство на вътрешните работи в цялата страна. Повод за изключителната акция стана вчерашната злополука в Бургас, при която рейс на каналджии опустоши патрулка, опитваща се да го спре, и умъртви на място двама служители на реда. 

Загинаха 31-годишният младши контрольор Йордан Илиев и Атанас Градев, на 43 година, сътрудници в бранш " Охранителна полиция " в Първо районно на морския град. Няколко часа по-късно лидерът на рейса - сириец, и негов приятел бяха задържани от органите на реда на жп гарата в Първомай.

" Каналджиите оповестиха война на българската страна и тя ще отговори с цялата си мощност ", съобщи на мястото на случая вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев. Според него в следващите дни предстоят дейности, които до момента не са предприемани. Ще се ускори контролът по границата и по основните пътни артерии на страната.

Полицията в Пловдив ще концентрира дейностите си върху автомагистрала " Тракия " и Подбалканския път, по който трафиканти на мигранти минават най-често с вярата да не бъдат видяни от органите на реда. Освен това се укрепва и полицейският запас по гари и автогари. Ще се правят чести претърсвания, защото в значително случаи незаконни мигранти се укриват в рейсове и влакове.  

Още - на стр. 8-9
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР