Хавиер Ибанес (56 кг) и Йордан Ернандес (+91) ще влязат

...
Хавиер Ибанес (56 кг) и Йордан Ернандес (+91) ще влязат
Коментари Харесай

Кубинските боксьори: Искаме да зарадваме България с медали от Токио

Хавиер Ибанес (56 кг) и Йордан Ернандес (+91) ще влязат в конкуренция с Боян Асенов и Петър Белберов в опит да си проправят път към титулярните позиции в националния ни тим по бокс. Ако съумеят да го сторят, двамата се надяват след това да завоюват и медали за България от олимпийските игри в Токио следващата година.

Кубинците, които от няколко месеца са част от националния ни отбор, от през днешния ден стартират подготовка въз основата в Белмекен. Те ще получат позволение да се състезават за новата си татковина на международната подготовка следващата година. Ибанес и Ернандес обаче не си вършат илюзии, че ще имат обезпечено място в първия състав, поради класата на Боян Асенов и Петър Белберов.

24-годишните боксьори споделят, че единственото за което мечтаят, е да се върнат от Токио с медали, които да посветят на България и федерацията по бокс, ръководена от Красимир Инински.

“За нас е чест, че ни се дава такава опция. Чувстваме се към този момент като част от националния тим, всички ни приветстваха и ни одобриха като едно семейство. Благодарим за шанса, най-много на господин Инински и на треньора Жоел Арате. Преходът ще бъде елементарен, поради че с него приказваме на един език, а и момчетата ни оказват помощ да се аклиматизираме доста бързо. Вече сме били няколко пъти в България и считаме, че страната ви е страхотна, базата на Белмекен също е прелестна и имаме всичко належащо, с цел да сбъднем фантазиите си. А те са - да се върнем с медали от олимпийските игри в Токио. Затова сме тук - да спечелим оценки за България и да зарадваме всички, които ни гласоподаваха такова доверие. Но първо би трябвало да се преборим с конкуренцията, която тук е на доста високо равнище. Асенов и Белберов са доста висока класа, не инцидентно са медалисти от редица надпревари. Няма да бъде елементарно, само че нашата цел не е да е елементарно. Конкуренцията ще увеличи както нашето, по този начин и тяхното ниво”, споделиха Ибанес и Ернандес.

Двамата се чака да получат паспортите си в най-скоро време, като най-вероятно ще дебютират за България на купа “Странджа” следващата година. Те са олимпийски първенци за младежи от Нанджин 2014, като същата година станаха и международни първенци за подрастващи в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР