Хасковският общински съветник от БСП Виктор Годжов е глобен с

...
Хасковският общински съветник от БСП Виктор Годжов е глобен с
Коментари Харесай

БСП общинар ударен с 5 бона глоба за конфликт на интереси

Хасковският общински консултант от Българска социалистическа партия Виктор Годжов е санкциониран с 5000 лева от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество поради спор на ползи.

Производството е почнало по сигнал от 3 август предходната година. Глобата е за това, че на 29 юли предходната година той взима присъединяване в разискването на докладната на кмета Станислав Дечев, с която на Тролейбусен превоз беше предоставен транспорт на пасажери по линиите 1 и 4, по които преди този момент се движеше частната компания „ Златно руно “ на дамата на Годжов.

На сесията той отхвърли предлагането на кмета и изиска от него да отдръпна докладната. Годжов не взе участие в гласуването. Според комисията частният интерес на Годжов се показва във опцията да набави на обвързвано с него лице материална полза – приход в пари, съобщи haskovo.info.

Подкрепата е изразена и посредством дадената от Годжов преди сесията конференция. На нея той отхвърли да е в спор на ползи. Годжов сподели, че давал конференцията като общински консултант, който желал да отбрани ползите на жителите.

Освен санкцията, комисията лишава в интерес на общината и сумата от 605.37 лева представляваща дневното заплащане на съветника за съвещанието на 29 юли.

Решението може да се оспори пред Административен съд – Хасково.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР