ХАСКОВО Сребърни медали спечелиха хасковските хандбалистки от завършилият днес в

...
ХАСКОВО Сребърни медали спечелиха хасковските хандбалистки от завършилият днес в
Коментари Харесай

Отново сме втори на хандбал при девойките

ХАСКОВО

Сребърни медали завоюваха хасковските хандбалистки от приключилият през днешния ден в Хасково заключителен шампионат за девойки до 16 години. В мача за 1-2 място, съставът на Бъки (Габрово) се наложи безапелационно над Хасково с 34:23 (13:11) и се класира на първото място. Домакините останаха зад тях, което е огромен триумф, тъй като през предходната година този тим стана 4-ти. С 16 гола се отличи националката Василена Шомова, а доста добър мач изнесе и вратарката на отбора Лорета Радославова.

Гостенките още през цялото време демонстрираха, че нямат никакво желание да

отстъпват и след няколко съмнения в играта водеха с 2-3 гола. Полувремето приключи 13:11 за Бъки и очаквания за Хасково. Втората част обаче севернячките заиграха по-комбинатвно и последователно взеха да се откъсват в резултата, който стигна 10 гола разлика в 43-ата минута.

Както и преди седмица когато младежите на Асти-91 станаха втори в страната, през днешния ден купата още веднъж избяга от зала “Спартак ”.

В залата за закриването на шампионата още веднъж беше кмета на Хасково Добри Беливанов, който награди заслужилите. На трето място приключи състава на Ники спорт (Сливница), който се наложи с 32:28 над Панагюрище.

В предварителната група Хасково реализира победи над Етър с 34:20, над Панагюрище с 27:21 и над Мартен (Рс) с 31:27. В мача за стигане на финала девойките на треньорите Ирина Миладинова и Антоанета Вълкова надиграха Ники спорт с 25:22.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР