Хасково. Кметът на община Хасково Станислав Дечев подкрепи кампанията Да!

...
Хасково. Кметът на община Хасково Станислав Дечев подкрепи кампанията Да!
Коментари Харесай

Кметът на община Хасково Станислав Дечев подкрепи кампанията „Да! За живот!“

Хасково. Кметът на община Хасково Станислав Дечев поддържа акцията „ Да! За живот! “ Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково . Днес той се срещна с доброволците от БЧК Хасково и получи от тях донорска карта. „ Кампанията, която инициира Министерството на здравеопазването, взаимно с БЧК, е извънредно значима. Подкрепям идеята „ Да! За живот! “ и моля всички поданици на общината да подходят отговорно към този проблем “, сподели кметът Станислав Дечев. В акцията се включиха и регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова и заместник-кметът Динко Тенев.

Липсата на донори на органи, освен у нас, само че и в международен мащаб, е сериозен проблем. Затова в границите на акцията „ Да! За живот! “ пилотно са отпечатани 50 хиляди донорски карти, които ще бъдат раздадени на първо време в регионалните градове. Попълването на картата показва единодушието на индивида да бъде донор на органи при положение на настъпване на мозъчна гибел. Донорската карта осведоми фамилията и околните за волята на индивида. Крайното решение е на околните, каквото е и законовото условие, прецизират от Министерството на здравеопазването.
Кметът на Хасково поздрави доброволците за тяхната самодейност и акцентира, че община Хасково е отворена за тях и благородната им идея. Утре младежите ще посетят административната постройка на община Хасково и ще раздават донорски карти на чиновниците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР