Хасковлията Георги Пеев, единственият човек в България с трансплантирани сърце

...
Хасковлията Георги Пеев, единственият човек в България с трансплантирани сърце
Коментари Харесай

Трансплантираният Георги Пеев изкачи връх Мусала

Хасковлията Георги Пеев, единственият човек в България с трансплантирани сърце и бъбрек, изкачи връх Мусала в поддръжка на донорството и трансплантациите, съобщи Радио Кърджали.

„ Шест дни е изкачването и два дни е слизането. Надявам се да върви по проект. В общи линии компанията, която сме избрали за експедицията, е такава, че има огромен процент успешни изкачвания. Не мога да кажа по какъв начин иска ми се отрази, тъй като трансплантирани хора се качвали Килиманджаро през далечната към този момент 2001 година, една американка с трансплантирано сърце го е качвала “, показа той.

По думите му, за него е значимо не толкоз личното му достижение, колкото образецът, който дава по този метод на другите.

„ По-важно е хората, които очакват трансплантация или такива, които са трансплантирани и въобще хората с някакви здравословни проблеми да си повярват, че и по този начин може да се живее, и по този начин човек може да прави неща, които останалите хора могат “, сподели Георги.

Следващият връх, който се кани да покори, е Килиманджаро. Ако това се случи, Георги ще бъде първият човек с трансплантирани сърце и бъбрек, който изкачва „ покрива на Африка “. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР