Хашмат Гани Ахмадзай – брат на избягалия от Афганистан президент

...
Хашмат Гани Ахмадзай – брат на избягалия от Афганистан президент
Коментари Харесай

Братът избягалия афганистански президент се закле във вярност на талибаните

Хашмат Гани Ахмадзай – брат на избягалия от Афганистан президент на страната Ашраф Гани, e oбявил своята поддръжка и честност към придвижването на талибаните, оповестява Анадолската организация, базирайки се на информация от афганистански медии.

Ashraf Ghani's brother, Hashmat Ghani, announced his support for the through Khalil-ur-Rehman Haqqani.
— zubair.Ahmad.kandahari.2 (@VqvYvrHRvcAsE9C)
В обществените мрежи се появи видео, на което се вижда по какъв начин мъж, който наподобява на Хешмат Гани се заклева във честност на Халил Рахман Хакани, племенник на талибанския водач Хакани.

Самият Хашмат Гани разгласява в „ Туитър “ известие, в което споделя, че „ талибаните са доста способни в основаването на сигурност, само че едно работещо държавно управление изисква включването и съдействието на младите и образовани афганистанци. Така наречените „ опитни политици “ би трябвало да бъдат отстранени изцяло, с цел да не се повтаря опитът на проваленото съдружно държавно управление “.

taliban are well capable of brining security but running a functional government require the input and collaboration of younger educated afghans.the so called expired politicians should be sidelined completely so failed experience of coalition government is not repeated
— Hashmat Ghani (@GhaniHashmat)
По думите на Гани „ тези, които остават в страната, би трябвало да бъдат уверени да не употребяват етническата карта, с цел да получат държавни постове “.

Шестдесетгодишният Хашмат Гани от 2002 година е ръководител на Великия съвет на кучите (етническа група в Афганистан, близка до пущуните). Освен кова оглавява и бизнесконсорциума „ Гани Груп “, в който влизат компании, предоставящи услуги в региона на сигурността на частни и държавни клиенти, импорт и експорт, строителство и недвижими парцели. Седалището на компанията е в Кабул, а една от дъщерните компании се намира в Дубай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР