Хърватският централен защитник Йошко Гвардиол, който се превърна в едно

...
Хърватският централен защитник Йошко Гвардиол, който се превърна в едно
Коментари Харесай

Йошко Гвардиол ще бъде посрещнат от 400-килограмов вол

Хърватският централен бранител Йошко Гвардиол, който се трансформира в едно от откритията на Световното състезание в Катар, ще бъде посрещнат в величествен жанр в родното място на дядо му и баба му – Новиград, оповестява вестник zadarskitjednik.hr.

Гвардиол ще бъде посрещнат с печен 400-килограмов вол, а празненството се провежда от локалния футболен клуб НОШК Новиград. Освен Гвардиол, посрещането е проведено и за всички останали национали на Хърватия, които решат да дойдат дружно с младия бранител на Република България Лайпциг.

Дядо му Звонко и баба му Милка към момента живеят в Новиград. Баща му Тихомир също е роден в това малко крайбрежно градче, само че се мести в Загреб, където е роден и Йошко. Тихомир към момента продава риба в един от загребските квартали.

" Организираме превъзходно посрещане на нашия Йошко Гвардиол и други членове на хърватския народен тим, в случай че дойдат с него. Ще завъртим на чевермето огромен вол към 400 кг, храна и питиета ще има за всички ", приканиха от Наказателен кодекс НОШК. И прецизират, че мястото на събирането е нормалното за локалните почитатели – кафенето Ношкич.

Макар да не е роден в Новиград, локалните одобряват Йошко за свое момче. Щом баба и дядо са от това място, и ти си от това място, споделят другари на дядо му, седейки по пейките в центъра.

" Моят дребен Йошко ми се обаждаше след всеки мач, включително и след финала за 3-ото място. Спечелихме бронз, който има цена на злато ", гордее се дядото. " Благодаря на всички за поддръжката ", сподели още гордият Звонко, като уточни, че той и изключително синът му Тихомир са били отлични футболисти.

А локалните твъдят, че Новиград още веднъж е в центъра на събитията и отново гори, защото ентусиастите озариха нощите на мачовете с факли и бенгалски огньове. След повече от 600 години, в далечния 14-и век новиградската цитадела Фортика е била тъмницата на две кралици, Елизабета-Йелисава и нейната щерка Мария.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР