Хърватският министър-председател Андрей Пленкович каза днес, че от 1 януари

...
Хърватският министър-председател Андрей Пленкович каза днес, че от 1 януари
Коментари Харесай

830 евро стана минималната заплата в Хървия

Хърватският министър-председател Андрей Пленкович сподели през днешния ден, че от 1 януари влизат в действие девет нови данъчни закона, с които минималната заплата се покачва на 830 евро, заяви хърватската национална телевизия ХРТ, съобщи Дневник.

" Когато започнахме (първия си мандат през 2016 г.), междинната заплата в Хърватия беше 749 евро. Днес междинната заплата в Хърватия в 1178 евро. Когато започнахме, междинната пенсия беше малко повече от 350 евро. Днес е 550 евро. Минималната заплата при започване на нашия мандат възлизаше на 414 евро бруто. От през вчерашния ден тя е 830 евро. Това е напредък с повече от 100 % на минималната заплата ", уточни Пленкович.

Той означи, че и цената на обществените надбавки е била нараснала по време на мандата на неговата партия Хърватска демократическа общественост с помощта на признатите промени в закона за заплатите в държавния и обществения бранш.

" Знаете какъв брой доста постигнахме в последната година посредством обществения разговор със синдикатите, в границите на който повишихме надбавките за 219 хиляди души. Повишихме заплатите за още 35 хиляди души, които не бяха обхванати от повишението на надбавките ", акцентира Пленкович и добави, че данъчната промяна, въведена от държавното управление, е единствена по рода си в Хърватия.

Хърватската данъчна промяна включва приемането на девет данъчни закона, които влизат в действие от 1 януари и които съгласно премиера целят повишение на обществения и икономическия стандарт на хърватските жители, както и поддръжка за стопанската система на страната. Новите закони плануват повишение на обществените надбавки и за инвалиди и родители.

" Поредният кръг от данъчната промяна ще обезпечи на жителите това, което е най-важно за тях - по-високи заплати ", означи Пленкович и добави, че новите заплати най-вероятно ще влязат в действие през април за март. " Повишение на заплатите можем да чакаме в идващите три месеца, само че дано не забравяме, че заплатите към този момент порастват - през февруари за януари след влизането в действие на данъчната промяна. А коледните бонуси се подвигнаха от 232 евро на 300 евро ".

Още 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР