Хърватският институт за обществени проучвания в Загреб публикува днес резултатите

...
Хърватският институт за обществени проучвания в Загреб публикува днес резултатите
Коментари Харесай

Младите хървати имат доверие на семейството си, но не и на приятелите си

Хърватският институт за публични изследвания в Загреб разгласява през днешния ден резултатите от изследване, съгласно което младежите в Хърватия имат огромно доверие в членовете на фамилията си, само че доста по-малко в приятелите, съседите и съучениците си, оповестява Българска телеграфна агенция.

Резултатите бяха оповестени във връзка Международния ден на фамилията. Целта на плана е научно да наблюдава следствията от Ковид пандемията и разтърсванията в просветителната система, децата и младите след 2020 година Проектът е изпълнен в 167 учебни заведения с присъединяване на 12 744 възпитаници.

Резултатите демонстрират, че 22,8 % от младежите имат доверие на приятелите си, 6,8 % - на съседите си и 5,5 % – на съучениците си.

Повечето младежи са задоволени от връзката с родителите си, макар че девойките са по-малко задоволени. 72,8 % от младежите имат доверие на родителите си, като девойките са по-малък % от момчетата.

„ Семейството като общественост от първостепенно значение има най-голямо въздействие върху развиването на децата и младежите “, показва се в отчета и се акцентира, че тяхната позиция рядко бива взимана поради в обществени полемики върху фамилните връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР