Хърватката Дона Векич триумфира с титлата на турнира по тенис

...
Хърватката Дона Векич триумфира с титлата на турнира по тенис
Коментари Харесай

Векич триумфира в Монтерей

Хърватката Дона Векич победи с купата на шампионата по тенис на твърда настилка в Монтерей (Мексико) с награден фонд 259303 $.

Поставената под номер 3 Векич пласира 13 аса и надви на финала над лидерката в схемата Каролин Гарсия (Франция) с 6:4, 3:6, 7:5 и заслужи четвърти трофей в кариерата си и първи от октомври 2021 година. Тя взе ранен пробив задатък и го резервира до края на първия сет, а във втората част тя още веднъж осъществя брейк първоначално, само че позволи поврат. В решаващия трети сет Векич завоюва последните осем разигравания, а с това и дуела против петата в света Гарсия.

Хърватката отрази 14 от 16 благоприятни условия за пробив на съперничката си и реализира първа победа за сезона над състезателка от топ 10 на международната класация.

" Беше вманиачен мач до края. Тя игра доста добре, използваше дълбоки удари. Затрудни мен, само че аз се пробвах да печеля всяка точка. Много съм щастлива от тази победа ", разяснява Векич, която записа 14-и триумф в 16 мача от началото на годината и се изкачва до 23-ата позиция в класацията на УТА.

" Началото на сезона е доста мощно за мен. Ако не бях спечелила купата в този момент, съм уверена, че това щеше да се случи напълно скоро. Играя мощно и би трябвало да продължа в този темп. Надявам се да остана здрава и съм уверена, че ще имам още по-добри резултати ", добави тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР