Хърватия победи с 2:0 Турция в мач от Група D

...
Хърватия победи с 2:0 Турция в мач от Група D
Коментари Харесай

Хърватия измъкна победата в гостуването си на Турция

Хърватия победи с 2:0 Турция в мач от Група " D " на квалификациите за Евро 2024 в Германия. И двете попадения бяха дело на Матео Ковачич.

Турция почна мача по-силно и още в 5-ата минута Ченгиз Юндер имаше страховит късмет да вкара, само че ударът му по земя попадна в обсега на стража Доминик Ливакович, който избави.

Вратарят на " шахматистите " трябваше да се намесва и в 10-ата минута, когато Актюроглу се освободи и стреля от ръба на наказателното поле. Минута по-късно пък Турция стигна до гола, още веднъж посредством Керем Актюроглу, само че попадението му бе анулирано поради засада. 

В 18-ата минута домакините нанесоха следващ удар към Ливакович, който обаче не бе усложнен. 

Две минути по-късно гостите удариха първи. Матео Ковачич бе открит навътре в наказателното поле от Марио Пашалич, след което прати топката в мрежата на турците. 

Турция продължи да господства и след попадението на Ковачич, само че по този начин и не откри верния път към вратата на Ливакович.

Вместо това “шахматистите ” стигнаха до втори гол надълбоко в добавеното време на първата част. Отново Матео Ковачич се озова на вярното място в вярното време, с цел да се разпише още един път. Той овладя една избита топка в наказателното поле и я прати в средата на вратата, оставяйки за повторно в мача Мерт Гюнок беззащитен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР