Хърватия има за цел да стане , след като нейният

...
Хърватия има за цел да стане , след като нейният
Коментари Харесай

Хърватия въвежда еврото от 2023 г.

Хърватия има за цел да стане , откакто нейният парламент одобри законодателство за въвеждане на валутатa от 1 януари, заяви държавната осведомителна организация Хина.

Законът за подмяна на хърватската куна беше признат с болшинство от 117 депутати в 151-местния парламент, с 13 гласа срещу и един въздържал се.

Възраженията на дясно насочените партии, които споделиха, че моментът не е подобаващ за този ход и че това единствено ще усили бедността и инфлацията , бяха отхвърлени.
 България и Румъния се отдалечават от еврозоната, Хърватия е все по-близо
България и Румъния се отдалечават от еврозоната, Хърватия е все по-близо

Швеция остава една от най-подготвените за евро страни, само че 56% от шведите гласоподаваха срещу приемането, на референдум

Според новия закон, цените ще се демонстрират в двете валути от септември и ще продължат да се употребяват редом през идната година.

Правителството твърди, че приемането на еврото ще отстрани валутния риск, ще понижи лихвените проценти, ще усъвършенства кредитния рейтинг на страната и ще отвори пътя за повече вложения.

Основното предизвикателство пред държавното управление и централната банка е да държат похлупак на инфлацията и бюджетните разноски, с цел да удовлетворят номиналните макроикономически критерии за членовете на еврозоната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР