Харвард ще премахне подвързията, направена от човешка кожа, от книга

...
Харвард ще премахне подвързията, направена от човешка кожа, от книга
Коментари Харесай

Харвард ще премахне подвързията, направена от човешка кожа, от книга от 1800 г.

Харвард ще отстрани подвързията, направена от човешка кожа, от книга от 1800 година Харвардският университет съобщи, че ще отстрани подвързията, направена от човешка кожа, от книга от 19-ти век, съхранявана в неговата библиотека, заради „ етичното естество “ на това по какъв начин се е случило необикновеното подвързване.

Книгата, наречена Destinées de l’Ame (или Съдби на душата),

се съхранява в университетската библиотека Houghton от 30-те години на предишния век, само че притегли интернационалното внимание през 2014 година, когато тестванията потвърдиха, че е обвързана в човешка кожа.
В сряда обаче университетът разяснява, че след „ деликатно изследване, ангажиране на заинтригуваните страни и обсъждане “ ще отстрани обвързването на кожата и ще работи с управляващите за „ установяване на дефинитивно почтително предписание с тези човешки остатъци “.
Книгата е написана от Арсен Усайе, френски романист, в средата на 1880-те години като медитация върху природата да имаш душа и живота след гибелта.

Първият притежател на тома, френският доктор Лудовик Булан,

подвързва книгата с човешка кожа. Харвард сподели, че Буланд е взел кожата от умряла пациентка в болница, където е работил, без единодушие.

„ Както можете да си визиите, това беше извънредно събитие за нас в библиотеката и ние научихме доста, до момента в който стигнахме до решението си “, сподели Том Хайри, архивист в Houghton Library, във „ Въпроси и отговори “, оповестени от Харвард, обявявайки своето решение да отстрани книгата от библиотеката си.

„ Основният проблем при основаването на тома беше доктор, който не виждаше цялостен човек пред себе си и извършваше непоносим акт на премахване на парче кожа от умрял пациент, съвсем несъмнено без единодушие, и го използваше в подвързване на книги, с което се занимават доста повече от век. Вярваме, че е време останките да бъдат заровени. “
В предишното студенти от Харвард, наети да събират страници в библиотеката, са били подложени на обред за тормоз, при който са били помолени да си върнат книгата, без да им бъде казано, че е покрита с човешки остатъци.

Потвърждението за странното подвързване на книгата през 2014 година

също беше третирано по-безгрижно от Харвард. Университетът назова откритието „ добра вест както за почитателите на антроподермичната библиопегия, по този начин и за библиоманите и канибалите “. Антроподермичната библиопегия е практиката на подвързване на книги в човешка кожа, нещо, което се радваше на вълна от известност през 19-ти век, само че което се появи най-малко от 1500-те години.
Харвард съобщи, че в този момент съжалява за „ сензационния, мъчителен и комичен звук “, с който беше оповестено откритието.

Източник: Guardian / Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР