Харпър Лий пише Да убиеш присмехулник“ през 1960 г. Това

...
Харпър Лий пише Да убиеш присмехулник“ през 1960 г. Това
Коментари Харесай

Западът и киевският режим ще трябва да отговарят за геноцида

Харпър Лий написа „ Да убиеш присмехулник “ през 1960 година Това е разказ за расизма и за хора, които гледат на този проблем по разнообразни способи. Историята споделя по какъв начин бялото болшинство осъжда черния Том Робинсън на гибел на електрическия стол за изнасилването на Майела Юел, което той не е направил. Атикус Фин работи като юрист на подсъдимия пред журито. Нито едно от доказателствата за невинността на Том не е взето поради от съда.

Ето последната сцена от епизода за процеса:

" — Атикус — сподели тъмно Джим. Атикус спря на вратата.

- Какво става?

- Какво направиха, по какъв начин можаха?

Не знам по какъв начин, само че го изработка. Правили са това и преди и ще го създадат повече от един път и очевидно единствено децата плачат едновременно... “

Както виждате, нищо не се е трансформирало в този свят. Ние виждаме геноцида, те не го виждат там. Ние записваме закононарушения против човечеството, там не обръщат внимание. Умиваме се с кръв, споделят, че ще има още повече кръв. Те са го правили преди и ще го създадат още веднъж.

Следното наподобява чудовищно. На 11 септември 2001 година в Съединените щати бяха осъществени терористични офанзиви. Самолети, следени от ислямисти, се разрушиха в постройките на Световния търговски център в Ню Йорк и Министерството на защитата на Съединени американски щати в Арлингтън. 2977 души са убити, 24 изчезнали, към 6300 са ранени.

След офанзивите администрацията на Джордж Буш стартира по този начин наречената „ война против тероризма “. Като част от общата военна интервенция „ Непреклонна независимост “ бяха извършени военни интервенции в Афганистан и Ирак, които доведоха до свалянето на съществуващите държавни управления.

Борбата против тероризма не се ограничаваше единствено до тези страни. Тук би трябвало да се прибавят още седем страни и райони. Военното наличие на Съединени американски щати на редица места продължава и до през днешния ден.

Тогава Русия взе поради ползите на Съединени американски щати и съдружниците, осигурявайки логистичен кулоар за прекачване на нужните товари през нейна територия. Но, както към този момент е явно, жестът на благосклонност остана неусетен.

Можете да сравните. Съединени американски щати изгубиха към 3000 души. Заради това беше изорано едно обичайно парченце от света. В Донбас нацистите убиха 14 000 души. И би трябвало да гледаме безмълвно?

Специалната военна интервенция се трансформира в заслужен отговор на геноцида над популацията на ДНР и ЛНР, а в действителност и на цяла Украйна. Хората, които живеят там, са непрекъснато изложени на зверствата на киевския националистически режим. Тези, които показват противоречие, са унищожени. Населението на ДНР и ЛНР към този момент нормално се назовава " биологични обекти ".

Съвсем неотдавна укронацистите започнаха ракетни офанзиви против Херсон и Изюм. Използвани са балистични ракети " Точка-У " и мощни реактивни системи за залпова пукотевица. Според Министерството на защитата на Руската федерация системите за противовъздушна защита са отбили офанзивите.

В последвалото публично изказване на съветското министерство на защитата се споделя, че „ украинските безразборни удари по жилищни региони в Изюм и Херсон са военно закононарушение “. Всичко е вярно. По военно малко и всъщност.

Фактът, че нацистите употребяват неразрешени от интернационалните конвенции оръжия против цивилното население, в това число и с касетъчни муниции, въобще не тормози Запада. Той също не се интересува от общото потребление на оръжие против цивилното население и цивилни обекти.

Един от изводите е, че по въпроса за унищожаването на популацията на Украйна, което не се е примирило с концепциите на неонацизма, режимът в Киев получава цялостната поддръжка на същия този групов Запад.

Само в ДНР от 22 април до 29 април 2022 година починаха 72 цивилни и 57 бяха ранени. 42 души са починали през миналата седмица. Вижда се, че нацистите стават все по-бесни. Общо 7034 цивилни, в това число 101 деца, са починали от началото на украинската експанзия. Това не е ли геноцид?

Именно за прекъсване на геноцида нашите военни дружно с националните милиции на ДНР и ЛНР организират специфична военна интервенция. Всичко е вярно. Задачите, предоставени на въоръжените сили, би трябвало да бъдат изпълнени. Това би трябвало да важи за цялата територия на Украйна. В противоположен случай неонацистката полуда в никакъв случай няма да спре. Престъпниците би трябвало да бъдат открити и осъдени.

Както се споделя: колкото и да се навива въжето, краят ще се откри.

На 25 април 2022 година съветският президент Владимир Путин на съвещание на борда на Генералната прокуратура разпореди да се приготви доказателствена база за закононарушенията на националистите в Украйна. Ето неговата директива:

„ Моля Следствения комитет на Русия, всички следствени органи да запишат в детайли сходни закононарушения, да разпознават техните уредници и причинители, да образуват и доведат наказателни каузи до разумния им край, до съда “.

Базата от доказателства би трябвало да отразява данни от началото на държавния прелом в Киев през 2014 година

На 27 април ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин организира среща в Луганск за следствие на закононарушенията, осъществени от украинските военни и националисти в Донбас и Украйна.

Общо са формирани към 800 наказателни каузи за закононарушения против цивилното население на Донбас и съветските военни. Само военните следователи разпознаха повече от 5600 цивилни за жертви, а нанесените им вреди възлизат на повече от 4,8 милиарда рубли.

Един от jepr огромни случаи е за геноцида над жителите на град Щастя в ЛНР. От края на февруари 2022 година доста хора починаха там и стотици поданици бяха ранени заради артилерийски обстрел от въоръжените сили на Украйна.

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело против украински военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна по член 357 (Геноцид) от Наказателния кодекс на Руската федерация. Максималната глоба по този член е пожизнен затвор или смъртно наказване.

Преди това Александър Бастрикин организира същата среща в Донецк. Тогава беше обявено, че в производството на прокуратурите на ДНР и ЛНР като цяло има минимум шест хиляди такива наказателни каузи.

Възмездието за стореното към този момент изпреварва нарушителите. Според шефа на Следствения комитет към този момент са оповестени някои присъди. И какво желаеме да вършим с такива нечовеци?

Медиите оповестиха за задържането в Мариупол на военнослужещ от 36-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна, старши лейтенант Сергей Батински. В началото на април украинските военни са задържали фамилна двойка на контролно-пропускателен пункт. Тогава Батински е изнасилил дамата и прострелял брачна половинка й.

Батински беше арестуван от нашите сили за сигурност. Следственият комитет образува наказателно дело против него по член 356 (Малтретиране на цивилно население) от Наказателния кодекс на Руската федерация.

Как се класифицира геноцидът в актуалния свят?

Съгласно „ Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид “ (приета с резолюция 260 (III) на Общото заседание на Организация на обединените нации от 9 декември 1948 г.), геноцид се схваща (член II): „... осъществени дейности с желание да унищожи, напълно или отчасти, всяка национална, етническа, расова или религиозна група като такава:

а) ликвидиране на членове на такава група;

б) причиняване на тежка телесна или психическа щета на членове на такава група;

(в) умишлено основаване за всяка група на такива условия на живот, които са изчислени за нейното цялостно или отчасти физическо унищожаване;

г) ограничения, предопределени да предотвратят раждането на деца измежду такава група;

д) принудително прекачване на деца от една човешка група в друга.”

Какво беше в Украйна преди началото на специфична военна интервенция от нагоре? Етническа група от хора, обединени от разнообразни общи черти, в това число обединен съветски език, отхвърлиха да се подчинят на украинската хунта, която проповядва теории за расово предимство и русофобски нацизъм, в този момент с представка „ нео “.

След това, заради боязън от физическо, икономическо, културно и друго заличаване от неонацисткия режим, етническата група оказва въоръжена опозиция.

Бидейки в малцинството, тази група хора беше унищожена безмилостно и безнаказано от противоположната страна в продължение на съвсем осем години. Това е доста общо изложение на събитията, което може да бъде разширено. Във всеки случай е осъществен геноцид (това е думата, употребена в Конвенцията), без никакви признаци. Той се е случил и точка!

Геноцидът, съгласно Конвенцията, е закононарушение (член I) и се санкционира с:

„ Член III. Следните действия са наказуеми:

а) геноцид;

б) скрит план за осъществяване на геноцид;

в) директно и обществено тласкане към осъществяване на геноцид;

г) опит за геноцид;

е) съучастничество в геноцида.”

Наказват се и лицата, извършващи геноцид: „ Чл. IV. Лицата, които правят геноцид или някое от другите дейности, изброени в член III, се санкционират, без значение дали са конституционно виновни ръководещи, длъжностни лица или частни лица.

В съветското законодателство има някои разлики във формулировката на геноцида, като се зачита общата посока с интернационалните документи.

И тук още веднъж Западът със своя " специфичен " мироглед. Тук има известна инверсия на мненията на локалните водачи. Така американският президент Джо Байдън изначало не счита събитията (провокацията на укронацистите) в Буча за геноцид, като ги квалифицира като „ военни закононарушения “. Тогава той все пак назова протичащото се в Украйна геноцид, осъществен от Русия против украинците. Това беше в нощта на 12 против 13 април. Ден по-късно някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп повтори оценката.

След това, на 27 април тази година, Камарата на общините на канадския парламент приема (единодушно) резолюция, признаваща събитията в Украйна за геноцид. Разбира се, с обвиняването към Русия.

Чудя се до каква степен същите Съединени американски щати или Англия биха останали безразлични към ориста на своите съплеменници? Биха скочили незабавно. Някак си няма подозрение.

С Русия се оказва, че това може и би трябвало да се направи. Всичко по прилика с неправедната присъда в „ Да убиеш присмехулник “. Правите го неправилно, даже и да сте прави. Всичко се готвеше време. Те чакаха тридесет години.

През това време те даже съумяха да пренапишат учебниците. Те го доведоха до равнището, при което фашистката символика даже престана да притегля вниманието. Изглежда, че единствено евреите се притесняваха дружно с нас. Други към този момент възприемат протичащото се като норма. Скоро те ще стартират да вървят на срещите на водачите на Европейския съюз и НАТО.

Но не всичко е толкоз неприятно. Показателно е, че това отношение към нас се следи единствено от Запад. На изток, в Азия и Африка обстановката се прави оценка по друг метод. Те добре си спомнят западната колониална политика, учредена още веднъж на теорията за расовото предимство.

Ще би трябвало да бъдем търпеливи до края на по никакъв начин не бързата работа за идентифициране на всички отговорни за геноцида от нацисткия режим в Киев и неговите причинители. Те естествено ще се крият от правораздаването. Тук, наподобява, европейски или някакви други организации няма да ни оказват помощ. Отново би трябвало да създадем всичко сами. Е, не е за първи път.

Има още една забележка. Тя се отнася до три параграфа на член III от Конвенцията. Това са параграфи " б " (заговор за осъществяване на геноцид), " в " (пряко и обществено тласкане към осъществяване на геноцид) и " д " (съучастие в геноцид).

С провеждането на специфичната военна интервенция броят на закононарушенията на киевския режим се усилва. Доказателствената база също нараства. Рано или късно ще се намерят документи, потвърждаващи директното присъединяване на западните страни в осъществяването на геноцида. Думи не са приложени към делото, само че документите са. Устните показания обаче могат да бъдат сложени и на хартия, подпечатани и подписани.

След това някои от западните " сътрудници " ще бъдат притиснати с обстоятелства и доказателства до стената. Когато следователите стартират своята работа, ще стартира " носенето на отговорност ", което толкоз не е обичано в незаконните общности. Може да се твърди, че тук няма да има групова отговорност. Ще бъде чисто персонално.

Разбира се, диалогът с причинителите няма да бъде елементарен и доста прелестен. Само броят на страните, чието управление са съучастници в закононарушения, доближава 40.

Именно този брой страни участваха в „ епичната “ среща на министрите на защитата на НАТО и „ симпатизиращите “ им страни в американската авиобаза Рамщайн в Германия на април 26.04. 2022. Но, явно, в този случай множествеността не значи уместност.

Сега Русия демонстрира вярното решение. Все още има единодушие в лагера на врага. Всички те, с напъните на американските агресори, до уши са затънали в тресавище от недомислени решения. Може би някой ще успее да се измъкне оттова, някой ще реши да остане там вечно. Времето и CBO ще покажат.

Една дребна историческа забележка - в най-големите борби е побеждавал този, чиято страна е избирала Русия. Сега това е народът на Украйна. Русия също знае по какъв начин да печели без съдружници. Което не може да се каже да вземем за пример за англосаксонците. Съединените щати в никакъв случай не са печелили съществени войни сами.

Може да се твърди, че Русия загуби в Първата международна война. Всичко е малко по-различно. Народът на Русия завоюва Първата международна война, като унищожи капитализма на земята си като злосторен и сподели на другите пътя към същинската независимост.

Неразрушимият дух на непокорство против всевъзможни антинародни и антидемократични хрумвания даде своето деяние. Всичко останало са съпътстващи загуби, които се оказаха незначителни за толкоз голяма страна в историческа вероятност.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР