Хъркането е истинска досада за околните. Невъзможно е да се

...
Хъркането е истинска досада за околните. Невъзможно е да се
Коментари Харесай

Хъркането може да е признак за опасни заболявания

Хъркането е същинска скука за близките. Невъзможно е да се мисли за спокоен и пълностоен сън край някой, който не разногласието да хърка през цялата нощ. Наскоро станаха известни резултатите от ново  проучване, касаещо хъркането, само че този път при дамите.

Учени са открили, каква е повода хората да хъркат, когато спят. Споделят и каква може да е  заплахата за здравето, която протича от това.

Според специалистите, че хората, които хъркат, са застрашени от развиването на редица рискови болести, измежду които и рак.

Вече има задоволително доказателства за връзката сред хъркането и онкологията. Ясно е, че при сънната апнея дишането се приключва за секунди и то по неколкократно през нощта. Това е еднакво на задушаване. Когато тялото усеща дефицит на О2 несъмнено време, то се разсънва. Човек е сходно положение надълбоко поема въздух, а то наподобява на злокобно хъркане.

Учените са анализирали базата данни за пациенти със сънна апнея в Европа. Оказва се, че при 200 хиляди души над 18 години, 388 имат онкологична диагноза и по-големия % са дами.
 5 метода, по които сътрудникът ни пречи да се наспим добре 5 метода, по които сътрудникът ни пречи да се наспим добре
Не можете да спрете добре, тъй като сътрудникът ви пречи по разнообразни способи? Не се тревожете! Не сте сами. Вижте кои са те:  1. Хърк...

Търсейки нещо общо измежду тези дами, учените открили няколко момента:

• Пушене

• Хъркане

Изследователите открили, че при хъркане мускулите на горните дихателни пътища са леко напрегнати. Причинената от това осцилация, поврежда нервните окончания и мускулните нишки на назофаринкса. Те не могат да се възстановят, поради непрекъснатото хъркане.

Сънната апнея може да сътвори съществени проблеми със сърдечно-съдовата система, по-конкретно високо кръвно. На това влияние са по-податливи дамите, без значение дали са с наднормено тегло или не.
 5 ефикасни метода да излекувате хъркането по натурален път 5 ефикасни метода да излекувате хъркането по натурален път
Хъркането може да наруши съня ви и може да е симптом на значим здравословен проблем. Ето няколко ефикасни метода да се отървете от хърк...

Според учените и дамите, и господата хъркат еднообразно мощно, само че дамите не го виждат и не го признават. 36% от хъркащите дами са отказали да одобряват обстоятелството, че хъркат оглушително през цялата нощ.

Засега всички изказвания, че сънната апнея на 100%води до рак не са потвърдени. Без значение дали става дума за рак или друго съществено заболяване, целесъобразно е да се направи консултация със експерт, с цел да се избегнат затрудненията.

След редица изследвания, е открито, че с изключение на тютюнопушенето, потреблението на алкохол, наднорменото тегло, за поява на хъркането е отговорна и ниската физическа интензивност на множеството дами.

Учените са безапелационни, че дамите с минимална или никаква физическа интензивност хъркат най-вече. По-голямата интензивност ще понижи тежестта и  ще предотврати хъркането. Така и сърдечно-съдовата система ще е по-здрава и няма да е податлива на изненадващи болести.

Не бързайте да спорите с околните си, когато ви кажат, че хъркате нощем, а бързо си запазете час при лекаря, с цел да установите в точния момент повода за това хъркане.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР