Пенсилванските републиканци имат желания кандидат за Сената на САЩ. Те просто се нуждаят от него, за да се кандидатират.

...
ХАРИСБЪРГ, Пенсилвания (АП) — Републиканците, които се опитват да си
Коментари Харесай

ХАРИСБЪРГ, Пенсилвания (АП) — Републиканците, които се опитват да си върнат мнозинството в Сената на САЩ, имат кандидата, когото искат в Пенсилвания. Сега им трябва само Дейвид Маккормик, за да се кандидатира.

Почти от момента, в който загуби миналогодишните първични избори за Сената на Републиканската партия, Маккормик изтъкна възможността отново да търси номинацията на партията за Сената на САЩ, този път за да оспори три мандата сенатор демократ Боб Кейси.

Маккормик се появи на местни партийни събития, събра пари за републикански кандидати, нае персонал, направи рекламна обиколка за новата си книга и обиколи консервативните подкасти. Накратко, всичко, което един кандидат може да направи – освен да обяви кандидатурата си.

„В този момент, ако Дейв Маккормик не се кандидатира, това ще бъде най-голямата фалшива глава в политическата история на Пенсилвания“, каза Винс Галко, стратег на републиканската кампания, базиран в североизточна Пенсилвания.

Републиканците може би са направили почти всичко, което могат да измислят, за да привлекат Маккормик да се присъедини към билет за 2024 г., който може да включва реванш на Доналд Тръмп и президента Джо Байдън във висш щат на бойното поле, който е от решаващо значение както за контрола върху Белия дом, така и върху Сената.

Ако Маккормик е предпазлив, може би причината е, че бившият изпълнителен директор на хедж фонд е похарчил малко състояние от собствените си пари само за губят на косъм в претъпкани и тежки първични избори.

За партия, която се бори - както на национално ниво, така и в Пенсилвания - с номинирането на поляризирани и силно погрешни кандидати за Сената, някои в Пенсилвания се притесняват, че друг маргинален кандидат може да завладее номинацията и отново да засрами партията, ако Маккормик не се кандидатира.

Маккормик говори за евентуално кандидатстване толкова дълго, че отлагането му предизвика главозамайване в някои среди.

„Разговарях с него преди няколко седмици, прозвуча така, сякаш ще се кандидатира, но не знам“, каза Роб Глийсън, бивш председател на Републиканската партия и поддръжник на Маккормик.

Маккормик не е обсъждал публично неговия процес на вземане на решения и той не отговори на искане за интервю.

През по-голямата част от годината сътрудниците на Маккормик дадоха плъзгащ се график за решение, включително Деня на труда в един момент и откритостта на Маккормик за размишленията си ефективно замрази основното поле на републиканската партия.

Сътрудниците вече казват, че решението е близо.

Междувременно Маккормик получи обещания за подкрепа от две големи донорски комисии на републиканската партия в Сената – Националният републикански сенаторски комитет и Фондът за лидерство на Сената, супер PAC, свързан с лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл – дори в първичните избори.

През последните дни съюзник на Маккормик разпространи писмо в подкрепа на Маккормик, включващо кой кой е от партийните лидери, включително държавния партиен председател, двамата представители на националните комитети на партията и 36 от 67 окръжни партийни председатели.

Ако Маккормик не се кандидатира, някои партийни служители се тревожат за калибъра на наличните алтернативи на този сравнително късен етап.

„Това ще бъде проблем“, каза Сам Демарко, председателят на Републиканската партия на окръг Алегени, който разпространява писмото. „В момента нямаме представа, ако Дейв е избрал да не се кандидатира, кой ще се засили. Но е ясно, че Републиканската партия на Пенсилвания залага своите чипове на Дейв Маккормик.“

Лесно е да разберете защо републиканците харесват Маккормик: той има блестяща автобиография, дълбоки джобове и връзки в световете на бизнеса и политика. Той беше подкрепен миналата година от супер PAC, който похарчи милиони от списък от богати дарители. И републиканците вярват, че той е достатъчно умерен, за да се хареса на жителите на предградията и достатъчно стабилен, за да помогне на други кандидати в листата.

Все пак е лесно да се разбере защо Маккормик може да е предпазлив да се кандидатира отново: той похарчи 14 милиона долара от своите собствени пари на път да загуби подкрепата на Тръмп и да загуби с 950 гласа от подкрепения от Тръмп знаменитост сърдечен хирург д-р Мехмет Оз. в който Оз загуби от демократа Джон Фетерман с 5% — сериозна разлика в щат на полето на битка като Пенсилвания — и твърдодесният кандидат за губернатор на партията загуби с 15%.

Публично републиканците се опитват да представят Байдън и Кейси като уязвим. Те казват, че икономиката е слаба и инфлацията е висока.

Но те също така признават, че ще бъде трудно да се победи Кейси. Кейси е верен защитник на демократичната политика на Пенсилвания, син на бивш губернатор с два мандата и най-дълго служилия демократ в Сената от Пенсилвания.

Те също знаят, че Маккормик вероятно ще трябва да се бори с дивата природа карта, че Тръмп е начело на листата на Републиканската партия.

Според проучване на Центъра за изследване на обществените въпроси на Асошиейтед прес и NORC, проведено през август, 35% от възрастните в САЩ имат благоприятно мнение за Тръмп и 62% имат неблагоприятно мнение за него. Що се отнася до Байдън, 44% имат благоприятно мнение за него, а 52% имат отрицателно мнение.

Като оставим настрана одобрението на Тръмп, той загуби изборите през 2020 г. в Пенсилвания — макар и само с 1% — и след това похотливо нападна Маккормик по време на първичните избори през 2022 г., като в един момент нарече Маккормик „кандидат със специални интереси и глобалисти и истаблишмънт във Вашингтон“.

Маккормик по-късно предположи в книгата си, публикувана през март, че е загубил Подкрепата на Тръмп за Оз, защото той отказа да каже, че изборите през 2020 г. са били откраднати.

Някои партийни служители казват, че споделянето на билет с Тръмп вероятно е основно съображение за Маккормик. Все пак няма признаци, че Тръмп и Маккормик са разговаряли или са изгладили някакви неприятности, ако съществуват.

„Попитах Маккормик дали се тревожи дали Тръмп ще бъде най-добрият и той каза , „не наистина“, каза Глийсън.

Междувременно Маккормик намекна на съюзниците си, че няма да се кандидатира без партийно одобрение на първичните избори, стъпка за избягване на харченето на още едно състояние за друга претъпкана интра- партийно състезание.

Среща на щатската партия на 30 септември наближава и кръговете на Републиканската партия са оживени от разговори, че Маккормик ще търси гласуване за подкрепа там.

Партийното ръководство отдавна харесва Маккормик , но към редовите членове на държавните комитети през последните години се присъединиха редица про-Тръмп републиканци – и как биха могли да гледат на подкрепата на Маккормик е по-малко ясно.

„Ако той е кандидатът и той се включи в надпреварата, не знам защо хората не биха го подкрепили“, каза ДеМарко. „Ако няма никой друг, не разбирам как работи това.“

___

Репортерът от анкети и проучвания на AP Линли Сандърс във Вашингтон допринесе за този доклад. Следвайте Марк Леви в Twitter: http://twitter.com/timelywriter

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР