Хари и Меган бяха обвинени в огромно лицемерие, след като

...
Хари и Меган бяха обвинени в огромно лицемерие, след като
Коментари Харесай

Обвиниха Хари и Меган в огромно лицемерие заради частен самолет в стил руски олигарх

Хари и Меган бяха упрекнати в " голямо двуличие ", откакто отлетяха назад за Калифорния от платинения празник на кралицата с частен аероплан в жанр " съветски олигарх ".

Екологично настроените херцог и херцогиня на Съсекс се върнаха в имението си Монтесито за 11 милиона паунда дружно с децата си Арчи и Лилибет с бензиновия Bombardier Global 6000 още преди да е почнал огромният край на юбилейния конкурс в неделя.

Bombardier е " свръхдълъг пробег " - 13-местен частен аероплан, който се предлага със лична " частна каюта " с плоско легло и може да измине повече от 6000 благи без прекъсване. Не е ясно кой е платил за полета на стойност 160 000 паунда.

 

Експертите по климата считат, че пътуването е довело до отделянето на 10 пъти повече въглеродни излъчвания, в сравнение с в случай че Съсекс бяха употребявали търговски полет. Полетът на кралската двойка от Фарнбъро до Санта Барбара е довел до отделянето на близо 60 тона въглероден диоксид в атмосферата, съгласно доставчика на чартърни полети Paramount Business Jets.

Съгласно изискванията на Парижкото съглашение за задържане на световното стопляне под 2C въглеродният бюджет на всеки човек не би трябвало да надвишава 2,1 тона годишно - което значи, че Хари и Меган са го надвишили близо 15 пъти единствено за един полет.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР