Хаосът след фалита на кипърската Олимпик продължава. Сред клиентите на

...
Хаосът след фалита на кипърската Олимпик продължава. Сред клиентите на
Коментари Харесай

Сред клиентите на „Олимпик” е и шофьорката, причинила катастрофата с автобус с 6 жертви

Хаосът след банкрута на кипърската " Олимпик " продължава. Сред клиентите на кипърския осигурител е и шофьорката, която през април се блъсна в рейс на автомагистрала „ Тракия”. Тогава починаха шестима души и пострадаха най-малко 20.

Днес въпросът е има ли кой да заплати за нанесените вреди.

Петък, 13-ти април, жена в лека кола удари страничо рейс на автомагистрала „ Тракия”. Четири месеца по-късното чия е виновността за случая към момента не е открито.

„ В случай, че виновността е напълно нейна „ Олимпик” ще би трябвало да платят обезщетения”, съобщи Златина Стоянова от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

„ Олимпик” към този момент е във банкрут. Комисията за финансов контрол и Гаранционният фонд твърдят, че всички вреди ще бъдат изплатени – ясна процедура по какъв начин ще стане това към момента няма.
След банкрута на „ Олимпик ”: 53 000 водачи с нова застраховка Гражданска отговорност Въпреки че от КАТ няма да глобява водачите с полици на кипърската компания, при ПТП водачите сами ще би трябвало да платят вредите
От Комисията за финансов контрол обявиха, че:

За да се стигне до искания за компенсации, би трябвало да има правосъдно решение кой е отговорен. Делата ще лишават години. От Асоциацията на потърпевшите при произшествия се надяват липста на процедура за обезщетяване да не забави в допълнение процеса.

„ Считам, че няма да се стигне до физическо вървене до Кипър и търсене на обезщетение. Твърде огромен брой хора са наранени от това”, сподели Златина Стоянова.

Другите потърпевши от „ Олимпик”, като Петър Пажев, чиито застраховки трябваше към момента да важат – към този момент подават заявки за възобновяване на сумите.

От управлението на банкрутиралото сдружение прецизираха, че с цел да не вървят два пъти до офиса им, ощетените би трябвало да носят уверение от банка, за сметката, в която да им бъдат преведени парите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР