Хаос в ТЕЛК – Ловеч. Областната болница закри експертната лекарска

...
Хаос в ТЕЛК – Ловеч. Областната болница закри експертната лекарска
Коментари Харесай

Шефката на ТЕЛК - Ловеч: Открих невероятно нарушение, като се върнах на работа

Хаос в ТЕЛК – Ловеч. Областната болница закри експертната лекарска комисия, което докара до напрежение. 3000 души се обслужват от Комисията. Причината – завръщането на ръководителя на комисията доктор Донка Минкова от нескончаем неплатен отпуск и вълна от оставки на нейни сътрудници, които отхвърлят да работят с нея. Д-р Минкова беше задържана при започване на годината по съмнение, че е издавала експертни решения против рушвет, заяви Нова тв.

Председателката на ТЕЛК - Ловеч се завърна на работа откакто съда реши, че може да извършва служебните си отговорности.   

„ Решението на Ловешкия областен съд и фактът, че прокурорът не апелира това решение, за мен приказва единствено едно нещо – че не ме признават за отговорна. Би трябвало да нямам проблем да се върна на работа. Когато направих опит да се върна на работа ми беше препоръчано от изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Нановска съглашение да ми изплатят 4 брутни заплати и аз да се отдръпва. Но аз няма да се отдръпва, тъй като 13 години съм работила за стабилизирането на тази институция и мисля, че съм я нормализирала ”, описа доктор Донка Минкова.

„ Може би се тормози изпълняващата длъжността ръководител на ТЕЛК сега. Аз бях  в заплатен отпуск. Връщайки се на работа, аз откривам едно необикновено нарушаване. То е толкоз съществено, че аз даже не повярвах, че може да се случи това нещо. Нямах време да осведомявам изпълнителния шеф. От 31 януари до може би през днешния ден всички решения са оскъдни. Моята последваща стъпка ще е да апелирам всички решения ”, съобщи още тя.

За обвиняването си д-р Минкова счита, че то е персонално възмездие на избран кръг хора.

„ Няма, по какъв начин да съм взимала хиляди левове и да пребивавам в жилище 64 квадрата, както и да карам автомобил от 2001 година ”, съобщи Минкова. Тя описа, че е взела от пациентка подарък – печена пуйка. Това било разказано и в досъдебното произвеждане, само че тя в началото отказала подаръка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР