ХАНОВЕР, Н. Х. (АП) — Ръководителят на образованието на президента

...
ХАНОВЕР, Н. Х. (АП) — Ръководителят на образованието на президента
Коментари Харесай

Ръководителят на образованието на Байдън ще разговаря със студенти от Дартмут за ислямофобията, антисемитизма

ХАНОВЕР, Н. Х. (АП) — Ръководителят на образованието на президента Джо Байдън възнамерява да се срещне в сряда със студенти в колежа Дартмут, с цел да обсъдят антисемитизма и ислямофобията в университетските кампуси на фона на Войната сред Израел и Хамас.

Министърът на образованието Мигел Кардона ще организира кръгла маса с еврейски и мюсюлмански студенти като част от неотдавна стартиралите Дартмутски разговори, самодейност, която има за цел да провокира диалози за превъзмогване на политически и персонални разлики.

Последствията от войната Израел-Хамас разбуниха кампуси в Съединени американски щати и възобновиха дебата за свободата на словото. Ръководителите на колежи се борят да дефинират границата, при която политическата тирада минава в тормоз и дискриминация, като еврейските и арабските студенти показват опасения, че техните учебни заведения вършат прекомерно малко, с цел да ги защитят.

Въпросът зае централно място през декември, когато президентите на Харвард, Пенсилванския университет и Масачузетския софтуерен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР