Hankook е официален партньор за гумите на W Series отново

...
Hankook е официален партньор за гумите на W Series отново
Коментари Харесай

Дамската серия W стартира сезона отново с гумите на Hankook - видео

Hankook е формален сътрудник за гумите на W Series още веднъж тази година и това е третият сезон на това сътруднимество. Единствената в света едноместна спортна серия за дами като поддържаща част от програмата на Формула 1 още веднъж стартира с високия клас спортна гума Ventus Race. Южнокорейският производител на гуми Hankook е сътрудник на серията W от дебюта на тази серия с формули за дами през 2019 година

С този ангажимент още веднъж и този сезон, производителят на първокласни гуми остава правилен на философията си да дава целенасочена поддръжка на младите в моторните спортове. Това важи по-специално за дамите, които в серия W имат опция да придобият опит в професионална среда на обичайните спортни писти. Според производителя спортните гуми Hankook са се потвърдили като мощен и благонадежден сътрудник в най-разнообразни условия в предишното и със своята поредност и предвидимост са били значим фактор в процеса на развиване на водачките.

W Series ще се организира тази година за повторно след 2021 година като част от Формула 1. В програмата са осем надпревари на пет писти, като в Маями, Япония или Мексико, конкуренцията ще е за първи път. Една от най- ”горещите ” кандидати за купата в пилотската кабина на болида с мощ 270 к.с. е Джейми Чадуик. 23-годишната състезателка бе първенец през премиерната 2019 година и след анулацията на сезон 2020 заради Корона рецесията повтори триумфа си през 2021 година За бързата британка приказват освен шесте победи в общо 14 надпревари, само че и нейното неизменност в представянията - тя пропусна единствено два пъти да се качи на подиума.



Катрин Бонд Мюър, основен изпълнителен шеф на W Series показа - „ Радвам се да разглася продължаването на партньорството на W Series с Hankook. Серията W реализира огромни крачки от първия си сезон през 2019 година и като един от нашите първични сътрудници, Hankook изигра значима роля за триумфа на серията. През предишния сезон на пистата показахме страхотни надпревари при разнообразни метеорологични условия, когато навлизахме в световната сцена на Формула 1. Инерцията зад задачата на W Series продължава да пораства и с поддръжката на всички наши сътрудници, 2022 година ще бъде доста вълнуваща година за нас. "



Манфред Сандбихлер, шеф на Hankook Motorsport за Европа също показа - „ Ние подкрепяхме серия W през цялото време с нашата гума Ventus Race, тъй като концепцията й изцяло ни убеди. Ето за какво сме щастливи да продължим да бъдем формалният сътрудник за гумите на тази неповторима серия от формули за дами. Много от водачите са осведомени с Ventus Race и знаят, че могат да разчитат на 100 % на спортните гуми Hankook на всички спортни писти. Тази сигурност им оказва помощ да покажат изцяло гения си на интернационалната сцена като част от премиум класа Формула 1. "

Ето и календара на дамската формулна серия W:
6-8 May
Miami, USA
20-22 May
Barcelona, Spain
1-3 July
Silverstone, UK
22-24 July
Le Castellet, France
29-31 July
Budapest, Hungary
7-9 October
Suzuka, Japan
21-23 October
Austin, USA*
28-30 October
Mexico City, Mexico
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР