Хандбалистите на Локомотив (Варна) продължават историческата си победна серия в

...
Хандбалистите на Локомотив (Варна) продължават историческата си победна серия в
Коментари Харесай

Локомотив продължава да мачка в българския хандбал

Хандбалистите на Локомотив (Варна) не престават историческата си победна серия в мъжкото ни състезание. Възпитаниците на Никола Карастоянов надиграха като посетители вицешампиона Добруджа (Добрич) с 28:21 (17:11) в дербито на 3-ия кръг от А РХГ и стигнаха до 52-ра поредна победа у нас. " Поведохме рано и цялостен мач поддържахме удобна преднина. Направихме и много пропуски. Като цяло слаб мач и за двата тима, в който би трябвало да разпознаваем двамата вратари ", съобщи Никола Карастоянов.

В друга среща от кръга съгражданите им от Спартак записаха трета поредна победа, откакто обърнаха и се постановиха над НСА с 27:24 (13:15) в залата на Първа езикова гимназия в Морската ни столица. Най-резултатни за спечелилите бяха Димитър Георгиев и Георги Стоянов с по 6 гола. " Доволен съм от двете точки, както и от изявите на Йордан Попов в първия му мач след тежката травма, която лекуваше няколко месеца. Той превъзмогна психологическия проблем, самичък пожела да помогне и се оправи ослепително ", показа пък треньорът на спартаклии Йордан Попов.

Мъжкият тим на Чардафон (Габрово) пък завоюва втори следващ мач в шампионата, откакто надигра вкъщи младия отбор на Локомотив (Горна Оряховица) с 32:26 (17:14) . Димитър Петков беше най-резултатен за Чардафон с 8 гола, по 7 пъти се разписаха Христо Данаилов и Петко Петков. За гостите от Локомотив 10 попадения осъществя Велимир Даскалов.

Трета поредна победа в шампионата реализира и Осъм (Ловеч), който разгроми у дома обичайно сложния си съперник Фрегата (Бургас) с 31:23 (18:12) . Преслав Станчев стана голмайстор за Осъм с 8 гола, а Виктор Симеонов и Ивайло Игнатов прибавиха по 7 попадения. За отбора на Фрегата Пресиян Русинов също завърши със 7 гола.

В последния дуел от кръга Пирин (Гоце Делчев) се наложи като посетител на Левски от град Левски с 27:23 (12:9) . Срещата се игра в залата в Павликени.

През уикенда се изигра и една отсрочена среща от 2-ия кръг. Добруджа победи НСА с 35:23 (19:16) . Мачът се игра в зала " Русалка " в Добрич, откакто управленията на двата отбора се бяха разбрали авансово за замяна на семействата между тях. В отсъствието на Джошкун Якубов, който влезе за малко в края на първото полувреме, с най-вече точни попадения за Добруджа се регистрира Стелиян Стоянов – 11, а Александър Димитров означи 8 гола за успеха.

Във краткотрайното класиране водят тимовете на Локомотив (Варна), Осъм и Спартак с по 3 победи от 3 мача и 6 точки. Следва ги Чардафон с 5 точки след 2 победи и 1 тъждество. Следващият кръг в А РХГ е на 20 и 21 октомври (събота и неделя).

По информация на petel.bg, sport-gabrovo.com, lovechmedia.com и dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР