Хамас са готови да освободи 70 израелски заложници, сред които

...
Хамас са готови да освободи 70 израелски заложници, сред които
Коментари Харесай

Израелската армия показа тунелите под болници в Газа

„ Хамас ” са подготвени да освободи 70 израелски заложници, измежду които дами и деца. В подмяна групировката изиска 5-дневно преустановяване на огъня. Това излиза наяве от записано видеообръщение в Telegram на представителя на въоръженото крило на палестинската формация.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 981
По думите му изискването е в този интервал обстрелът да бъде преустановен изцяло, а филантропичната помощ да доближи до всички точки на Ивицата Газа, съобщи Нова тв.

Все още няма коментар от страна на Израел. Междувременно армията на страната разгласи, че ‘Хамас ” е държал в една от лечебните заведения в град Газа заложници след офанзивата на 7-ми октомври. В подземията на педиатрията е оголен тунел.

„ Отидох в болничното заведение с видеокамера и персонално документирах съответни доказателства, че „ Хамас ” употребява лечебните заведения като инструмент за водене на война. Това е прикрит тунел и е направена по този начин, че никой да не може да го открие. Той се спуска на повече от 20 метра надолу. Роботът откри врата, която е устойчива на патрони и на експлозиви.



Под болничното заведение открихме команден и надзорен център на „ Хамас ”, жилетки за атентатори самоубийци, гранати, автомати „ Калашников ”, взривни устройства, РПГ и други оръжия, компютри, пари. Намерихме и признаци, които демонстрират, че от „ Хамас ” са държали тук заложници ”, уточни представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР