Хамас излъчи вчера видеозапис, на който трима израелски заложници, държани

...
Хамас излъчи вчера видеозапис, на който трима израелски заложници, държани
Коментари Харесай

Хамас пусна видео с израелски заложници - искат огънят в Газа да спре

" Хамас " излъчи през вчерашния ден видеозапис, на който трима израелски заложници, държани от радикалното придвижване, приканват своето държавно управление да спре настъплението против следената от ислямистката формация линия Газа, с цел да бъдат освободени, съобщи Ройтерс, отбелязвайки, че това се случва в стотния ден от войната, почнала на 7 октомври.

Тогава бойци на " Хамас " нахлуха на израелска територия, причинявайки гибелта на минимум 1200 души, множеството от които цивилни, съгласно данни на Тел Авив. Ответните дейности на Израел доведоха до гибелта на към този момент над 23 000 души в линията Газа, сочат данните от през днешния ден на здравното министерство в анклава, следен от " Хамас ".

Излъченото през вчерашния ден видео, траещо 37 секунди, приключва със следното обръщение на радикалната формация: " Утре (днес - бел. ред.) ще ви осведомяваме за тяхната орис ". Ройтерс отбелязва, че не е упоменато на коя дата е сниман видеозаписът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тримата заложници са разпознати - те са Ноа Аргамани (на 26 години), Йоси Шараби (на 53 г.) и Итай Швирски (на 38 г.).

По-рано през вчерашния ден представителят на военното крило на " Хамас " - Бригадите " Изедин ал Касам ", Абу Убайда съобщи, че ориста на доста заложници е незнайна.

Ройтерс напомня, че израелските представители по принцип отхвърлят да реагират на обществените послания на " Хамас ", свързани със заложниците, като дефинират тези дейности за психическа война.

Съдебният доктор към израелското министерство на опазването на здравето Хагар Мизрахи съобщи пред локална телевизия на 31 декември, че аутопсии на убити заложници, които са били открити в линията Газа, сочат към аргументи на гибелта, противоречащи на версията на радикалната палестинска формация, че те са починали от израелски въздушни удари.

Израел даде да се разбере, че е наясно с заплахата за заложниците в резултат на настъплението в линията Газа и че взима защитни ограничения.

" Една военна интервенция изисква време. Задължени сме да бъдем прецизни и ние се приспособяваме в сходства със заканите и със заложниците ", съобщи през вчерашния ден основният представител на израелските въоръжени сили контраадмирал Даниел Хагари. Израел съобщи, че от взетите към 240 заложници от " Хамас " в Газа понастоящем са останали 132, като 25 са починали в плен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР