“Хамас е изгубил контрол над северната част на Газа, докато

...
“Хамас е изгубил контрол над северната част на Газа, докато
Коментари Харесай

“Хамас” е изгубил контрол над северната част на Газа

“Хамас ” е изгубил надзор над северната част на Газа, до момента в който хиляди поданици са се придвижили на юг, съобщи израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари, съобщи Ройтерс.

“Хамас ” е изгубил надзор над северната част на Газа

“Видяхме по какъв начин 50 000 поданици на Газа се реалокираха от северната част на линията Газа на юг. Те се придвижват, тъй като схващат, че “Хамас ” е изгубил контрола над северната част ”, съобщи контраадмирал Даниел Хагари.

“Хамас е изгубил надзор и продължава да го губи в северната част ”

Хагари посочи, че няма да има преустановяване на огъня, само че Израел прави филантропични паузи в избрани моменти, с цел да разреши на жителите на линията да се придвижат на юг.

Лидерът на “Хамас ”

Ридерът на Хамас е обграден в бункер в Газа. Това заяви израелският министър на защитата Йоав Галант, оповестява Sky News.

Местоположението на бункера не е конкретизирано. Галант сподели, че Яха Синвар няма контакт със своите приятели по оръжие. Министърът даде обещание, че той ще бъде отстранен, оповестява The Times of Israel.

Израелските отбранителни сили обявиха, че работят в центъра на линията Газа за първи път от десетилетия. Както изясни Галант, бастионите на Хамас са атакувани „ от всички страни. Има и съвършена съгласуваност с морските и въздушните сили “. По думите му армията ще работи “до победа ” и връщането на заложниците.

Войната сред Израел и Хамас продължава тъкмо месец.

Израелската войска навлезе в линията Газа в края на октомври. Тя назова това „ разширение “ на сухопътните интервенции в района. Тогава Хамас прикани “арабските и ислямските страни и интернационалната общественост да поемат отговорност и да подхващат незабавни дейности за прекъсване на закононарушенията ” и убийствата на палестинци, напомня Safenews.

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР