Халфът на Ювентус Сами Кедира се учи да свири на

...
Халфът на Ювентус Сами Кедира се учи да свири на
Коментари Харесай

Животът на футболистите по време на изолация: фитнес, специални програми и скука

Халфът на Ювентус Сами Кедира се учи да свири на пиано, тимове в Ла Лига се изправят един против различен на плейстейшън, а Робин Госенс от Аталанта се приготвя за изпити по логика на психиката.

Хиляди футболисти, от елита до най-ниските равнища, са в изолираност, до момента в който ковид се популяризира из Европа. Всичките имат за задача да се поддържат във форма, до момента в който търсят метод да запълнят времето.

" Всеки би трябвало да е подготвен, с цел да е допустимо, когато кажат, че футболът може да се възобнови, да стартираме незабавно ", разяснява Еманюел Оран, медицински шеф на Френската футболна федерация.

Никой не знае по кое време ще се случи това. Пандемията лишава от ден на ден жертви и към този момент малко на брой имат предпочитание да задават този въпрос. Липсата на период усилва чувството за необходимост в света на футбола. На доктрина сезонът може да бъде възобновен след няколко седмици и клубовете са решени да бъдат подготвени.

Using time for other things.. result of 2 days #StayAtHome pic.twitter.com/sD4gqISggo
— Sami Khedira (@SamiKhedira) March 15, 2020
" Играчите може да се наложи да си вземат лятната отмора в този момент ", разяснява нападателят на Брайтън Глен Мъри пред Агенция Франс Прес. - Може да приключим сезона и да стартираме идващия без да има отмора. Попитан дали играчите ще одобряват сходен сюжет, той съобщи: " Няма да имаме избор ".

Това значи, че фитнес треньори и клубни доктори основават седмични стратегии, самостоятелни за всеки състезател, обяснявани по " Скайп " и " Уотсап ".

" Всеки футболист получи указания от нашите треньори, диетолози и лекари. От тях зависи да ги съблюдават ", изяснява основният доктор на Бетис Хосе Мануел Алварес. Клубът е разделил играчите си на групи според от физическите им характерности и към всяка е разпределен по един треньор.

Устройства изпращат информация за умората, съня, болката и даже настроенията на футболистите, а те рапортуват на лекарите по отношение на тежестта и температурата, а на фитнес треньорите се регистрират за задачите, които са постигнали.

" Играчите знаят, че в случай че не си правят работата, ще бъдат изостанали от съотборниците си, когато естествените тренировки се възобновят ", споделя Алварес. В това отношение нямат извинения. Много от футболистите имат задоволително положителни условия да го вършат по домовете си. Някои притежатели на клубове заплатиха хиляди, с цел да обезпечат на другите уредите, от които имат потребност.

" Механиката на един футболист е точна и комплицирана. И изисква съвсем всекидневна поддръжка ", споделя президентът на Марсилия Жан-Анри Ейрод.

В Германия Байерн (Мюнхен) организира първата си " кибер подготовка " в сряда. Играчите работиха дружно посредством видео връзка, а по-късно останаха онлайн близо час, с цел да си приказват. Във Франция Лион сподели на футболистите си да почиват до 24 март.

Hansi Flick: " We all have to try to deal with the situation in a positive way, us coaches, our entire performance team, the players. (Yesterday) at 11am, we had our first " Cyber Training ", where the team were coached remotely. Everyone was motivated, everyone did very well " [fcb] pic.twitter.com/egVuIo446B
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) March 19, 2020
Атлетико Мадрид организира тактически тренировки посредством видео срещи сред играчи и треньори. В клуба са изключително стрикти във връзка с храната. Както доста други, те доставят на футболистите ястие, предложено от диетолозите им. Играчите имат избор за обяд и вечеря, като се хранят едновременно със съотборниците си.

Самодисциплината не е толкоз лесна. " Разбира се, някои играчи се оправят по-добре от други в тази обстановка. Футболистите са и човешки същества и сега са доста изнервени ", разяснява сътрудникът на Гарет Бейл Джонатан Барнет.

Много неща зависят от изискванията на всеки. Блокадата може да разреши на някои да прекарат повече време със фамилията, само че при други роднините са надалеч. Нападателят на Интер Ромелу Лукаки няма опция да види майка си, която е с диабет, а нападателят на Реал Мадрид Лука Йович наруши разпоредбите за изолираност и направи опит да посети приятелката си в Сърбия.

Luka Jovi had left the quarantine in Madrid and travelled to Serbia earlier this week, and instead of self-isolating, the forward has violated the regulations by partying in Belgrade. He now faces a police investigation. [Blic] pic.twitter.com/3555c3TZ96
— RMOnly (@ReaIMadridOnly) March 19, 2020
Някои от чужденците не съумяха да се приберат в родината си. За тях е извънредно мъчно ", споделя Глен Мъри. Нападателят на Брайтън, който е на 36 години, е в допълнение раздразнителен от изгубеното време: " Ситуацията увеличи желанието ми да играя, колкото е допустимо повече ".

За тези, за които футболът е метод на живот, скуката бързо може да се наложи. " Толкова е необичайно да не мога да упражнявам. Опитваш други неща, само че има граница на това какъв брой " Нетфликс " можеш да гледаш ", споделя вратарят на Милан Асмир Бегович.

Като цяло има едно примирие, че без значение какъв брой положителни са стратегиите, играчите ще се завърнат в много по-лоша физическа форма и ще бъда по-предразположение към травми.

" Лекарите споделят, че при 15 дни отмора, има потребност от 15 дни тренировки. Те бяха ясни: " Не се изненадвайте, в случай че се получат травми ", разяснява президентът на ФИФПро.

" Рискът от травми е нещо, което чакаме. Очевидно е, че те няма да доближат равнището на естествени тренировки. Това е странна и изцяло нова обстановка за всички ", добавя докторът на Бетис. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР