Халфът на Локомотив (Пловдив) Янко Ангелов е роден на 29

...
Халфът на Локомотив (Пловдив) Янко Ангелов е роден на 29
Коментари Харесай

Янко Ангелов: Щастлив съм в Локомотив , тук се работи на много високо ниво

Халфът на Локомотив (Пловдив) Янко Ангелов е роден на 29 юни, 1993 година. Става част от представителния тим на Локомотив през лятото на 2017 година. Ето какво показа той пред формалния уебсайт на " смърфовете " за пътя до " Лаута ", за значимите уроци в живота и проектите за бъдещето...

Кога се срещна с футбола за първи път?

-Още в ранна детска възраст, а на 10-11 години публично започнах да упражнявам в Хебър-Пазарджик. Дядо ми, на който съм кръстен, ме заведе на стадиона и ме записа. Беше към този момент пенсионер и всеки ден ме караше на подготовка и ме връщаше назад. И до ден сегашен живее с футбола и с мен и желае да е на всеки един мач,дори да е най-после на България. Винаги, когато има опция да пътува, идва и ме гледа.

 Илко Пиргов още веднъж в сметките за Локомотив (Пловдив)
Пиргов още веднъж в сметките за Локо (Пд)

32-годишният пазач не е заставал под рамката от 23 април

Какво научи от първия ти треньор?

-Първият ми треньор в Хебър се споделя Иван Димитров. Тогава бях едвам на 10-11 години, а той ме взе да упражнявам с " батковците ", които бяха с по 5 години и от горната страна по-големи от мен. Мисля, че това ми оказа помощ доста в израстването.

Какво е мнението ти за Хебър - сега те са отпред на краткотрайното класиране в Югозападната Трета лига?

-Правят ми доста положително усещане в последно време - сериозен план очевидно. Надгражда се, строят се терени, база, което е доста значимо за футболистите - да имат условия. Доколкото знам задачата им е да се върнат в професионалния футбол след този сезон и ще се веселя да ги видя там.

В кои други тимове си бил? Разкажи за пътя, по който си минал, с цел да стигнеш до Лаута?

-На 13 години бях притеглен в школата на Левски от Николай Митов, който сега е старши-треньор в Хебър. В Левски бях 6 години, до 19-годишен. След Левски съм бил в Любимец Монтана и Септември, като и с трите тима завоювах промоция за Първа професионална лига. След това се озовах в Локомотив Пловдив.

 Звездите на Първа лига, които имат максимален късмет за трансфер през зимата
Звездите на Първа лига, които имат максимален късмет за трансфер през зимата

Десподов, Неделев, Кешеру... и Божигол!

Вече имаш съвсем два сезона зад тила си в Локомотив, какви са усещанията ти от тима?

-Аз съм доста благополучен в Локомотив Пловдив и мога да кажа единствено, че тук се работи на доста високо професионално равнище.

Какви са твоите персонални цели в Локомотив?

-Да се утвърдя като главен футболист, да играя в случай че може всеки един мач, на колкото се може по-високо равнище, да давам от ден на ден и повече, да оказвам помощ на тима да побеждава и колкото по-нагоре сме в таблицата, толкоз по-добре!

Имаш ли мач за Локомотив Пловдив, който няма да забравиш?

-Дербито с Ботев предишния сезон, тук, на Лаута. Бях на несвойствен за мен пост - десен краен бранител и няма да не помни деня, в който разбрах, че ще играя на този необикновен пост. Цяла седмица гледах футболистите на тази позиция и тези, които играят против тях, на същата позиция, с цел да знам по какъв начин би трябвало да се оправя, какви неточности да не позволявам. А това, което няма да не помни по време на самия мач, беше атмосферата...беше невероятна! Това не може да се опише, би трябвало да се преживее.

Имаш ли някакъв обред за шанс преди мач или амулет?

-Не. Избягвам такива суеверия, тъй като мисля, че единствено натоварват. Мога да кажа, че съм набожен и постоянно се прекръщавам и се апелирам на Бог да изляза здрав от мача.

 Треньор от ДЮШ на Локомотив (Пд) отпътува на стаж в Аталанта
Треньор от ДЮШ на Локомотив (Пд) отпътува на стаж в Аталанта

Специалистът ще е там от 7 до 9 ноември

Кои бяха твоите футболни кумири, когато беше дребен?

-Роналдиньо - изглеждаше, че прави всичко с огромна лекост и това доста ме впечатляваше, около него съм почитател и на Барселона. Харесвам стила им на игра да държат оптимално топката и с най-малък брой докосвания да играят. Другият футболист, на който съм се възхищавал е Стивън Джерард - той играе и в двете етапи - и в офанзива, и в отбрана, може да лишава, да подава, да бележи голове, да ги вкарва от далечни дистанции.

От българските футболисти може би Здравко Лазаров - човек, който не може да губи даже и на карти да седне да играе - гори в играта! Имало е случаи, когато сме били на подготовка, имали сме двустранна игра и сме били от един тим, в края на тренировката, в случай че сме изгубили играта, се е случвало по през целия ден да не ми приказва. Това е нещо, за което му се удивлявам - мисли непрекъснато за победа и за доказване.

Ти си родом от Варвара, разкажи ни нещо за фамилията ти...Прибираш ли се постоянно?

-Да, когато имам отмора, се прибирам, с цел да видя баба ми и дядо ми, а в този момент и брат ми, който си е тук. Той беше до скоро в Кипър при родителите ни, които към този момент 15 години са там, само че се надявам скоро да се приберат. Баща ми и дядо ми са играли футбол, само че на любителско равнище, те са ми предали интереса към играта и след това - желанието да упражнявам.

В едно свое изявление Хорхе Валдано, един от огромните мозъци и визионери на футболната игра, споделя, че футболът е противоположното на науката и математиката. Ти какво мислиш?

-Да, чел съм това изявление. Мнението ми е, че един футболист би трябвало да го видиш онлайн и да го прецениш. Сега има доста стратегии, единствено две имена като напишеш в интернет и ти излиза статистика, само че за мене персонално тази информация колкото е вярна, толкоз и подвеждаща... Цифрите ненапълно оказват помощ, само че както споделя в интревюто Валдано - да, статистиката демонстрира, че даден състезател е изтичал по време на мача 12 километра, само че дали е бил потребен?

 Димитър Илиев: Поемам виновността за загубата от ЦСКА
Капитанът на Локо: Поемам виновността за загубата от ЦСКА

" Една моя неточност, реши цялата среща "

Най-важният урок, който си научил?

-Всеки един ден би трябвало да се работи и всеки един ден е доказване - това съм запомнил от майка ми, която е сериозна, само че по конструктивен метод и тези нейни думи постоянно са ми в главата. Животът е битка, по този начин ми споделя тя.

Как си почиваш?

-Гледам да се възстановя, да се видя с другари,обичам да контактувам лице в лице...

Имаш ли доста другари?

-Не бих споделил...броят се на едната ми ръка, само че са правилни.

Как се виждаш след 10 години?

-Надявам се да продължа в областта на футбола, може би като треньор, тъй като това изучавам сега и даже ми предстоят тежки изпити.

Пожелай нещо на почитателите на Локомотив Пловдив...

-Да стоят постоянно зад нас, както до в този момент. Нека да има взаимопомощ - те да оказват помощ на нас с поддръжката си и ние на тях с мъжка игра и победи. Мисля, че единствено по този начин ще се върви напред.

 Бруно Акрапович: Етър? Интересен тим с отличаващ се жанр на игра
Акрапович: Етър? Интересен тим с отличаващ се жанр на игра

" Балъков е мой другар, играли сме един против различен в Бундеслигата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР